00:09

OPSADNO STANJE ISPRED SPECIJALNOG SUDA, NASTAVLJA SE SUĐENJE BELIVUKU: Danas će se oči u oči prvi put sresti sa svedokom Lalićem

kurir u SPECIJALNom SUDu

OPSADNO STANJE U USTANIČKOJ, NASTAVLJA SE SUĐENJE BELIVUKU: Danas oči u oči prvi put sa svedokom Lalićem! Ovom okrivljenom pozlilo

Crna Hronika -

Belivuk i Miljković su, podsetimo, u pritvoru u zgradi Specijalnog suda

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno pripremno ročište Veljku Belivuku i ostalim optuženima za sedam ubistava i brojna druga krivična dela.

Danas bi u sudnici prvi put, od kako je postao svedok saradnik trebalo da se sretnu Belivuk i Srđan Lalić.

Okrivljenom Đuriću pozlilo u sudnici, lekari dali injekciju

Okrivljenom Nemanji Đuriću, kako saznajemo, pozlilo je u sudnici nešto posle 10 časova pa su intervenisali lekari i napravljena je pauza od pola sata kako bi se videlo da li će biti u stanju da nastavi da prati suđenje. Prema nezvaničnim informacijama, lekari su mu dali injekciju.

Nešto pre 13 časova na suđenju Belivuku i grupi napravljena je još jedna pauza, inače je u toku pripremno ročište. Optuženi se danas nisu izjašnjavali o proširenju optužnice. Međjutim, u sudu se spekuliše da bi već na narednom ročištu optuženi Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku, mogao da prizna krivicu. Navodno, on je poslao signal tužilaštvu da je spreman da otkrije nove zločine u zamenu za blažu kaznu.

Veljko Belivuk, pripremno ročište
foto: Zorana Jevtić

Kao i tokom prethodnih suđenja, mere obezbeđenja ispred suda su ogromne, kao i celom trasom puta kojom su dovezeni optuženi koji borave u Centralnom zatvoru.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

Belivuk i Miljković su, podsetimo, u pritvoru u zgradi Specijalnog suda.

U sud je prvi put u pratnji advokata Dragoslava Ljubičanovića stigla supruga ubijenog Gorana Mihajlovića.

1 / 8 Foto: Zorana Jevtić

Upravo je stigao i advokat Nikola Ristović, koji je u petak otkazao punomoćje Belivuku i Miljkoviću, kao i advokat Nemanja Govedarica.

U Specijalni sud na ročište stigla je i jedina žena kojoj se sudi kao pripadnici Belivukovog klana - Slađana Sekulić, u belom mantilu.

1 / 10 Foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, za njegovu likvidaciju optužnica je naknadno podignuta i danas bi optuženi trebalo da se izjasne i za taj zločin.

00:09

OPSADNO STANJE ISPRED SPECIJALNOG SUDA, NASTAVLJA SE SUĐENJE BELIVUKU: Danas će se oči u oči prvi put sresti sa svedokom Lalićem

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track