03:40

OČEKUJE SE HAOS NA SUĐENJU BELIVUKU! Koljač Velje Nevolje danas POTPUNO MENJA tok postupka: Miljković i Belivuk će POLUDETI!

KURIR Televizija

ŠOK OBRT NA SUĐENJU BELIVUKU! Koljač Velje Nevolje danas POTPUNO MENJA tok postupka: Miljković i njegov ortak će POBESNETI!

Crna Hronika -

Advokat Ivan Ninić i Zoran Živković, predsednik Društva za informacionu bezbednost Srbije u jutarnjem programu Kurir televizije istakli su da će provokacije na račun Srđana Lalića, svedoka saradnika u slučaju suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Svedok saradnik okrivljeni Srđan Lalić pojaviće se danas pred sudom gde treba da se izjasni o svojoj krivici u ubistvu Nikole Miletića.

Prema rečima advokata Ivana Ninića očekuje se toksična atmosfera u sudnici.

Ivan Ninić, Zoran ŽivkoviĆ
foto: Kurir televizija

- Ovo je drugi put da se svedok okrivljeni pojavljuje pred sudom. Njemu se ovom drugom optužnicom stavlja na teret da je učestvovao u likvidaciji Nikole Mitića. Lalić će biti pozvan od strane predsednika sudskog veća da li je razumeo optužnicu i da li priznaje ono što mu se stavlja na teret. I on će se izjasniti. Postoji mogućnost da će Lalić u odnosu na ovu grupu istupiti i priznati ono što mu se stavlja na teret, a na teret mu se stavlja učestvovanje u ubistvu Nikole Mitića i to je nešto što potpuno menja tok ovog postupka u jednom pravcu u kome će se doprineti punoj materijalnoj istini - ističe advokat Ivan Ninić i dodaje da će Lalić biti fizički izdvojen od ostatka grupe.

- Očekujem toksičnu atmosferu i da bude napeto. Ovo je treći svedok saradnik posle Hrvatina i Nikole Spasojevića, koji su stavljeni na raspolaganje tužilaštvu. On ukazuje na rasvetljavanje tri ubistva - kaže Ninić.

Osamnaest godina robije je sasvim dovoljno za sve ono što dobijemo od svedoka saradnika istakao je Ninić.

Ivan Ninić, Zoran ŽivkoviĆ
foto: Kurir televizija

Zoran Živković, predsednik Društva za informacionu bezbednost Srbije istakao je da kodna imena nisu ništa čudno.

- Snimci mučenja i brutalne slike koje su deljene preko aplikacije Skaj su najverovatnije i bile neka vrsta okidača da se razotkrije cela ova grupa - kaže Živković.

Ninić je istakao da u domen opstrukcije spada odlaganje slučaja.

- Ovde imamo bitan momenat da Veljko Belivuk ima i druge advokate, tako da sa te strane proces ne bi trebalo da trpi - kaže Ninić.

Suđenje je otvoreno za javnost, mislim da bi ga trebalo i prenositi putem sredstava medija, istakao je Ninić.

Ivan Ninić, Zoran ŽivkoviĆ
foto: Kurir televizija

- Očekujem ono što je uobičajeno u takvim situacijama, da će biti šikaniran od strane optuženih. Sigurno će biti napadan. Uobičajena praksa u našoj zemlji je da se u saradnji sa drugim zemljama obezbeđuje mesto za život svedoku saradniku. Jako teško je obezbediti potpunu sigurnost svdoku saradniku, a sada je to pitanje države. Katastrofalno bi bilo za presudu da se bilo šta desi nekom svedoku saradniku - istakao je Živković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:39

VELJA NEVOLJA ODREDIO NASLEDNIKA?! Stručnjak za bezbednost tvrdi da je zloglasni klan i dalje aktivan NAJAVIO NOVA HAPŠENJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track