"PRE NESREĆE JE BIO U RESTORANU, REKAO MI JE DA ŽURI": Ivanov prijatelj otkrio šta mu je on tražio pre sudara sa baržom
Foto: Printscreen, Kurir, Privatna Arhiva

NESREĆA na dunavu

"PRE NESREĆE JE BIO U RESTORANU, REKAO MI JE DA ŽURI": Ivanov prijatelj otkrio šta mu je on tražio pre sudara sa baržom

Crna Hronika -

Ivan Jevtić (38) i Marta Andić (37) poginuli su u stravičnoj nesreći koja se u sredu uveče dogodila u Grockoj, kad je gliser na kome su se nalazili sa još troje prijatelja udario u parkiranu baržu.

Nesreća se dogodila oko 22 sata, a prema prvim informacijama, gliser nije imao osvetljenje.

Barža na sred reke
Barža na sred rekefoto: Kurir

- Jevtić je sa Martom, dve drugarice i drugom tog dana otišao da se provoza gliserom. Vozikali su se celog dana i odlučili da produže uživanje i provozaju se malo po mesečini. Kada su krenuli kući, bukvalno na 300 metara od mesta na kome je trebalo da se iskrcaju, on je gliserom udario u parkiranu baržu - kaže izvor Kurira:

Polomili vrat

- Od siline udarca Ivanu i Marti je pukao vrat, a troje putnika je popadalo. Kažu da je udarac bio tako strahovit da je cela Grocka čula kad je puklo, a gliser je leteo nekoliko metara pre nego što se zaustavio - priča naš sagovornik.

Ljudi koji su bili na obali odmah su zvali pomoć, pa je policija lekarsku ekipu čamcem prevezla do glisera.

- Troje putnika koji su bili živi, N. R. (30), M. B. (25) i N. G. (33), odmah je prebačeno kolima Hitne pomoći na Vojnomedicinsku akademiju. Marti i Ivanu, nažalost, spasa nije bilo. Oni su od siline udarca na mestu ostali mrtvi, glave su im smrskane.

Vatrogasna ekipa iz Grocke ih je pronašla na podu glisera, a sat vremena su ih izvlačili iz čamca na obalu - objašnjava naš sagovornik upućen u dešavanja u marini.

Nastradali Ivan, kako kažu meštani Grocke, rodom je iz obližnjeg naselja Pudarci.

- Ivan je bio divan čovek. Držao je firmu koja je razvozila hleb za jednu poznatu pekaru. Krenuo je ni od čega i stvorio sve, a sada je ovako nastradao. Dvoje dece ostalo je bez oca, a on ih je odgajao i gledao - rekle su komšije i dodale:

Pevač se oprostio
Pevač se oprostiofoto: Instagram

- Razveo se od prve supruge, ona je otišla, a deca su ostala kod njega. Najviše je o njima brinula njegova majka pošto je on radio, a i često putovao. Kako smo čuli, sinoć, kada se dogodila nesreća, Ivanova prva supruga je došla po njih i sklonila ih dok ne prođe sve, jer su mali - objasnile su komšije, koje su izjavljivale saučešće neutešnoj porodici, jer oni nisu imali snage da pričaju o nesreći.

Kako kažu, Ivanovu devojku su povremeno viđali.

- Njemu je tu dolazila devojka, ali nisu nešto dugo bili zajedno. Čuli smo da su hteli u sredu da uživaju, da se malo provedu, a eto kako se sve završilo, tragično. Inače, Ivanu je taj gliser bio velika želja. Kupio ga je i često se vozio, čuli smo da je čak i na more išao njime, mnogo je voleo putovanja.

Nastradali
Nastradalifoto: Printscreen

Otac poginuo pred njim

Jevtićev život obeležila je tragedija jer je kao dečak ostao bez oca, koji je poginuo pred njegovim očima.

- Ivan i njegov otac vraćali su se od nekuda kada se njihov traktor prevrnuo. Navodno je tada komšiji, koji je sekao drva, spao jedan balvan sa prikolice i oni su naleteli na njega. Otac mu je poginuo pred očima, a njega je sam bog spasao.

Jevtić je pre nesreće, kako je ispričao njegov prijatelj, bio u restoranu i uzeo je kesu leda.

- Ivan je bio odličan momak, pun života. Voleo je Dunav, imao taj gliser. Živeo je život punim plućima. Video sam ga pre nesreće, dao sam mu kesu leda i on je otišao na reku. Lepo smo se ispričali i rekao mi je: "Žurim, vidimo se sutra!" Kasnije sam saznao da je poginuo - rekao je prijatelj za Blic i dodao da je Jevtić bio i motociklista:

- Odskoro vozi gliser. To je bila jaka mašina, od 130 konja. Koliko sam čuo, nije bio baš iskusan vozač.

Andićeva, kao i povređeni putnici navodno su rodom iz Pančeva.

Prijatelj s poznatima

Volkov mu najbolji drug, Darko Lazić se oprostio

Nastradali Ivan Jevtić bio je dobar prijatelj sa ljudima sa domaće estrade, a na svom Instagram profilu od njega se oprostio popularni pevač Darko Lazić, koji je podelio njihovu zajedničku sliku.

- Duša me boli. Počivaj u miru, brate moj - napisao je pevač na crno-beloj fotografiji i ostavio emotikon suze, koji označava tugu zbog gubitka velikog prijatelja.

Na fotografiji koju je Lazić objavio originalno se nalazio i fudbaler Vladimir Volkov, inače Jevtićev najbolji drug.

- Velika je tragedija u pitanju, imajte razumevanja. Nemam snage ništa više da kažem - rekao je Volkov za Kurir.

Kurir.rs/Jovan Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track