SVI DETALJI UBISTVA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA: Jovan Vukotić izrešetan pred ćerkicom i trudnom suprugom! NAPADAČI PUCALI S MOTORA!
Foto: Printscreen/ Instagram

LIKVIDACIJA U ISTANBULU

SVI DETALJI UBISTVA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA: Jovan Vukotić izrešetan pred ćerkicom i trudnom suprugom! NAPADAČI PUCALI S MOTORA!

Crna Hronika -

Napadač je na prvog čoveka klana pucao sa motora u pokretu dok je bio u automobilu sa trudnom suprugom Mašom M. i ćerkicom, do sada je preživeo najmanje tri pokušaja likvidacije, u ratu klanova ubijeni mu otac i kum

Voda škaljarskog klana Jovan Vukotić ubijen je u Istanbulu, potvrđeno je za Kurir. Prema nezvaničnim informacijama, zločin se dogodio oko 20 sati i to naočigled Vukotićeve nevenčane supruge Maše M., koja je u drugom stanju i maloletne ćerke.

- Vukotić je ubijen dok je bio u automobilu sa suprugom i malom ćerkicom. Napadači su prišli automobilu na motoru i zapucali. Vukotić je pogodjen sa više hitaca a na sreću njegova supruga i devojčica nemaju nikakve povrede - otkriva izvor Kurira. Posle pucnjave, napadači su dali gas i pobegli.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen/ Instagram, Dan

Na poternici

Prema njegovim rečima, lekari su pokušali da ukažu pomoć Vukotiću, ali mu nije bilo spasa.

Podsetimo, Vukotić je prošle godine u julu napustio Crnu Goru i tada mu se izgubio svaki trag. Međutim, kako saznajemo, on je već neko vreme živo u Istanbulu. Naš sagovornik navodi i da se verovatno osećao sigurno, s obzirom na to da se kretao po gradu sa suprugom i ćerkom i to u automobilu koji nije blindiran.

- Očito da su „kavčani“ bili odlučni i nisu štedeli novac ni resurse da dođu do čoveka koji je navodno bio neprikosnoveni vođa „škaljaraca“. Njegova reč se, kako se spekuliše, slepo slušala, naročito otkako su ubijeni njegov kum i najbliži saradnik Igor Dedović i Stevan Stamatović u januaru 2020. u Atini i nekoliko meseci kasnije na Krfu Alan Kožar i Damir Hadžić - podseća naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, od početka krvavog rata dva klana 2014, koji je do sada odneo preko 50 života, ovo je najteži udarac za „škaljarce“.

- Pitanje je šta će se posle Vukotićevog ubistva dešavati u podzemlju i da li će „škaljarci“ nastaviti da postoje - dodaje on.

Apsolutni vođa „škaljaraca“, podsetimo, bio je na poternici crnogorskog pravosuđa zbog sumnje da je planirao likvidacije vođa suprotstavljenog kavačkog klana. On je do sada preživeo nekoliko likvidacija, a kako su otkrili crnogorski istražitelji, „kavčani“ su za njegovo ubistvo bili spremni da plate milion evra. Poslednji put meta je bio u julu 2020, dok je boravio u zatvoru Spuž u Podgorici. Prema pisanju Pobjede, tada su propala čak dva pokušaja da ga ubiju, iako je vođa „kavčana“ Radoje Zvicer do detalja razradio plan. Prvi je bio da bude likvidiran iz snajpera kada se pojavi na prozoru ćelije, a drugi da na njega iz drona bude bačen eksploziv dok bude u zatvorskom krugu.

- Koliko su bili uporni u tome da ga ubiju, najbolje svedoče spisi Specijalnog državnog tužilaštva, u kojima se navodi da su, čim je 2020. godine Vukotić izručen Crnoj Gori iz Beograda, osmislili novu strategiju - da ga ubiju iz puške ili drona - objašnjavaju izvori iz istrage i dodaju da nijedan plan nisu uspeli da realizuju.

Meta „kavčana“, navodno je bio i u decembru 2019, dok je boravio u Centralnom zatvoru u Beogradu. Tada je, kako se sumnjalo, grupa mladića obučenih u policajce isplanirala da presretne njegovu verenicu, upravo Mašu M., koja je prisustvovala likvidaciji u Istanbulu i u hranu koju mu je svakodnevno dostavljala, sipa cijanid. Međutim, policajci su joj bili sumnjivi, prijavila ih je policiji i tako suprugu spasla život. Ubrzo su uhapšena četiri mladića, ali nije bilo dovoljno dokaza da su pripremali ubistvo i postupak za to krivično delo je obustavljen.

Hapšen u njenom društvu Sa Dejanom Živković
Hapšen u njenom društvu Sa Dejanom Živkovićfoto: Privatna Arhiva

Izručenje

Inače, Vukotić je u pritvor u Beogradu dospeo posle hapšenja u turskom letovalištu Antalija 2018. Lisice su mu tada stavljene na ulici, dok je bio u društvu manekenke Dejane Živković. Ekspresno je izručen Srbiji jer je bio i naš državljanin i Drugi osnovni sud osudio ga je na godinu i tri meseca zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša.

Kada je trebalo da bude izručen Crnoj Gori, kako je Kurir tada pisao, nadležnim institucijama uputio je molbu da ga ne prebacuju kopnenim putem, jer je znao da bi tako bio laka meta. Inače, i tokom suđenja u Beogradu govorio je o tome da zna da ga ubice vrebaju i da je zbog toga koristio falsifikovana dokumenta.

ŽRTVE OBRAČUNA

Ubijeni mu otac i kum

Otac Jovana Vukotića Veselin Vukotić ubijen je u Kotoru 20. aprila 2019. dok je Vukotić boravio u pritvoru.

Veselin Vukotić
Veselin Vukotićfoto: Marina Lopičić

- Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt danas je probudila ono što sam godinama umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti. Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan - naveo je Jovan Vukotić u čitulji.

Inače, ni on ni njegov brat Igor nisu prisustvovali sahrani. Jovan jer je u to vreme bio u pritvoru u Beogradu, a njegov brat jer je u bekstvu.

Čituljom u novinama, Jovan Vukotić se oprostio i od kuma Igora Dedovića, koji je ubijen nekoliko meseci kasnije, u januaru 2020. u Atini:

Igor Dedović
Igor Dedovićfoto: Printscreen

- Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono za šta bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo.

Poruke „kavčana“

Zvicer javno pretio osvetom

Radoje Zvicer
foto: Privatna arhiva

Osvetu su preko čitulja najavljivali pripadnici oba zaraćena klana. Radoje Zvicer jasnu poruku Jovanu i njegovom bratu Igoru Vukotiću poslao je posle ubistva Vladimira Roganovića u decembru 2018. u Beču. Vođa tog klana Radoje Zvicer, kako tvrde, tada je u čitulji poslao jasnu poruku koja se, prema njihovom mišljenju, odnosila na braću Vukotić.

- Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato - pisalo je u toj čitulji.

Štampano izdanje 09.09.2022.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS VAS ČEKAJU DVA POKLONA U KURIRU – OTVARAČ ZA FLAŠE plus dodatak TV Ekran

TV Ekran
foto: Promo

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima poklanjaju otvarač za flaše plus dodatak TV Ekran!

Deo je obaveznog alata svakog somelijera, konobara, ali i ljubitelja vina – otvarač za vino!

Upotpunite svoju kolekciju kuhinjskih pomagala i budite spremni za specijalne trenutke tako što ćete imati pouzdan vadičep, koji vas neće izneveriti onda kada vam je potreban.

Otvaranje flaša mora da bude vrlo pažljiv proces, jer je to jedini način da se osigura pravilno otvaranje i da se spreči eventualno prosipanje.

Pre nego što krenete da vadite čep iz boce, uklonite eventualne nečistoće s plute i zabodite vrh spirale u sredinu. Okrećite otvarač dok spirala ne uđe skoro do kraja, ali pazite da ne probijete dno čepa.

U dodatku TV Ekran moći ćete da pročitate:

Suzana Petričević – PUSTI BRIGU BAR NEDELJOM! Od 11.septembra na Kurir televiziji novi porodični šou “Pusti brigu”, u kojem ova glumica, kao domaćin, obećava gledaocima mnogo zanimljivih gostiju, muzike, igre i izazova

Nemanja Oliverić – Serija “Bilo jednom u Srbiji” dokaz je da sve može da ima svoju pozitivnu stranu

Muhamed Hadžović – Drago mi je što igram u nastavku “Tajkuna”, čiji sam veliki fan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track