VOĐU ŠKALJARSKOG KLANA PRATILI PREKO TRUDNE SUPRUGE: Vukotić primetio ubice, ali nije uspeo da se spase! OVO GA KOŠTALO ŽIVOTA?!
Foto: Privatna Arhiva

ubistvo u istanbulu

VOĐU ŠKALJARSKOG KLANA PRATILI PREKO TRUDNE SUPRUGE: Vukotić primetio ubice, ali nije uspeo da se spase! OVO GA KOŠTALO ŽIVOTA?!

Crna Hronika -

Ubice su navodno uspele da pronađu Jovana Vukotića tako što su pratile njegovu suprugu Mašu M., koja je i u četvrtak uveče bila u automobilu s vođom škaljarskog klana. Očevici ispričali da je vrištala i dozivala pomoć

Jovanu Vukotiću (42), vođi škaljarskog klana koji je surovo ubijen u Istanbulu, egzekutori su mesecima, navodno, pokušavali da uđu u trag, pošto je u avgustu prošle godine napustio Crnu Goru i tada mu se izgubio svaki trag.

Prema nezvaničnim informacijama, do vođe škaljarskog klana uspeli su da dođu pošto su locirali njegovu suprugu! Istražitelji sumnjaju da iza brutalne likvidacije stoji suprotstavljeni kavački klan, s kojim je u sukobu od 2014.

Sigurna kuća

- Vukotić je bio izuzetno obazriv jer je znao da je godinama meta i da suprotstavljeni kavački klan pokušava da mu uđe u trag. Neko vreme je, kako se spekuliše, s porodicom pronašao "sigurnu kuću" u Istanbulu. Međutim, kako se sumnja, surove ubice uspele su da mu lociraju suprugu i tako dođu do njega - otkriva izvor Kurira.

Jovan Jovica Vukotić, Jovan Vukotić
foto: Prinstcreen

Podsetimo, Vukotić je ubijen u automobilu u kom je bio s trudnom suprugom Mašom M. i njihovom ćerkicom.

Preživeo tri atentata

Vukotić jurio "kavčane", oni ubili njega

Jovan Vukotić je bio na poternici od septembra prošle godine, a nešto ranije napustio je Crnu Goru. Specijalno tužilaštvo susedne države tereti ga da je zajedno s Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju koja je planirala likvidacije vođa suprotstavljenog kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Prema navodima optužnice, za ubistva Kašćelana i Zvicera Vukotić je bio spreman da plati 4.000.000 evra. U međuvremenu, optužnica je podignuta i protiv Zvicera, koji je u bekstvu, i to zbog planiranja Vukotićeve likvidacije, dok je posle izručenja iz Srbije boravio u zatvoru Spuž. Kako se navodi, pripremali su snajper, ali i bombu koju bi nosio dron. Prethodno, kako se sumnja, na meti "kavčana" je bio i kada su navodno nameravali da ga otruju cijanidom u pritvoru Centralnog zatvora.

Naš izvor otkriva da je, sudeći po izjavama svedoka i tragovima pronađenim na mestu ubistva, Jovan Vukotić primetio da mu preti opasnost.

- Određeni dokazi s mesta zločina ukazuju na to da je pokušao da odveže sigurnosni pojas, ali da nije uspeo, jer su ubice bile brže. To ukazuje da ih je verovatno primetio kada su se velikom brzinom približavali automobilu. Moguće je da je nameravao da se sagne i tako zaštiti - otkriva izvor Kurira nove detalje iz istrage likvidacije.

Dvojica napadača

On navodi i da su svedoci opisali da je njegova supruga vrištala i dozivala pomoć, a uplašeno dete plakalo u kolima.

Prema nezvaničnim informacijama, ubice su automobilu prišle na motoru, suvozač je ispalio nekoliko hitaca, a potom su dali gas i pobegli. Sumnja se da su na motociklu bila dvojica napadača.

- U ubistvo je sigurno bilo uključeno više ljudi, sigurno je da su Vukotića pratili bar nekoliko dana i čekali pogodan trenutak. Ne isključuje se mogućnost ni da je neko dao signal ubicama kad da krenu - dodaje sagovornik Kurira.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen/ Instagram

Čitulja kumu Dedoviću

Nisi mogao odoleti Andreinom zagrljaju

Posle ubistva Igora Dedovića u Atini, Vukotić je kumu u jednim crnogorskim novinama dao čitulju. - Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono za šta bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo - naveo je Vukotić i dodao: - Kume, teško mi je, kume, protiv ljudskog odrona, informatora, protiv lažnih optužbi i nameštenih poternica. Teško je bilo, znam, kume, odoleti Andreinom zagrljaju i osmehu, iako si znao da je rizično. Brinuo si za sve, a nisi za sebe, kume. Bila je sreća i ponos imati te u svom životu, kumašine - stoji u Vukotićevoj čitulji.

Prema nezvaničnim informacijama, Vukotić je kod sebe imao pasoš na drugo ime, koje je najverovatnije koristio kako bi zavarao trag. Podsetimo, i tokom suđenja za korišćenje falsifikovanog makedonskog pasoša Vukotić je pred sudom u Beogradu priznao da je pomoću putne isprave s njegovom slikom, ali drugim imenom prelazio granice, kako "korumpirani policajci ubicama ne bi dojavljivali gde se nalazi".

Maša M.
Maša M.foto: Privatna Arhiva

- Za sada nije poznato na koji su način ubice locirale Mašu M., s kojom je Vukotić u vanbračnoj zajednici još od 2018. Ona će biti saslušana u turskoj policiji jer je očevidac zločina koji se dogodio - dodaje on.

Isti scenario

Naš sagovornik podseća da su na isti način ubice uspele da u januaru 2020. u Atini lociraju najbližeg Vukotićevog saradnika i kuma Igora Dedovića. Dedović je, podsetimo, s pripadnikom škaljarskog klana Stevanom Stamatovićem ubijen u restoranu u prestonici Grčke, naočigled brojnih gostiju, ali i njihovih supruga i dece.

- Istražitelji su i tada posumnjali da su "škaljarci" locirani preko supruga, koje su doputovale u Grčku da porodično provedu praznike. Večera za kojom su ubijeni navodno je trebalo da bude oproštajna, jer je sutradan supruge trebalo da se vrate kući. Navodno, bili su toliko obazrivi da su se supruge s decom do restorana dovezle odvojeno, taksijem. Međutim, ubice su već znale svaki njihov korak. Ušetali su u restoran, rasporedili se oko stola i pucali u "škaljarce", a potom izašli napolje i odvezli se kolima koja su ih čekala - podseća sagovornik Kurira.

Kurir.rs

Štampano izdanje 10.09.2022.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track