03:39

TRUDNA SUPRUGA BILA CILJ DA SE DOĐE DO JOVANA VUKOTIĆA! Stručnjaci: Prozreli mu najslabiju kariku ČAK SU I ONI BILI UKLJUČENI?

KURIR TV

TRUDNA SUPRUGA BILA CILJ DA SE DOĐE DO JOVANA VUKOTIĆA! Stručnjaci: Prozreli mu najslabiju kariku ČAK SU I ONI BILI UKLJUČENI?

Crna Hronika -

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić koji je ubijen u Istanbulu u Turskoj, skrivao se sa lažnim pasošem i pod lažnim imenom Gerogi Andonov koji mu je izdala Severna Makedonija u policijskoj stanici Dračevo.

On je 2018. godine uhapšen u Antaliji i izručen Srbiji. Tada je bio osuđen pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu na 15 meseci zatvora za produženo krivično delo falsifikovanja pasoša.

Dejan Radenković, bivši visoki funkcioner MUP-a, osvrnuo se na čuvenu krađu 300 kilograma kokaina zbog koje je i došlo do krvavog pira između klanova.

- Mislim da ti akteri te čuvene krađe 2014. godine i tih 300 kilograma kokaina. Nisu bili svesni, pre svega mislim na Trajkovića, Radomana i Dedovića, da će to krvoproliće izazvati rat koji se ne pamti na ovim prostorima. Kriminalni klanovi imaju sukobe zbog interesa svuda u svetu, ali ovo je nezapamćeno jer se kraj tome ne vidi. Oni nisu bili svesni da postoje ozbiljni policijski izveštaji da ta krađa organizovana od strane crnogorskog moćnika koji je povezan sa vlastima. To je bila izrežirana akcija kako bi se tada veoma jak škaljarski klan oslabio - rekao je Radenković.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Krvavi obračun između klanova

Prva žrtva krvavog obračuna koji traje vec osam godina, nakon što je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina, a kojem su usledila ubistva najmanje 60 osoba, među kojima je bilo i slučajnih žrtava, je pomorac sa Cetinja Goran Radoman.

Likvidirani Vukotić apsolutno vođstvo nad organizovanom kriminalnom grupom “škaljari” preuzeo je nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine. Dok je bio u bekstvu, narucio je navodno ubistva preko kriptovane Skaj aplikacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Zvicerova supruga Tamara nakon objave o ubistvu Vukotica na svom Instagram storiju objavila je video gde peva stihove pesme "Sude mi" Miroslava Škora: "Sude mi zato što svoje volim, volim najviše, što sam branio moje najdraže." Ona je postala poznata nakon spasavanja zivota svom suprugu na koga je pucano u u maju 2020. u Kijevu, kao i zbog pokusaja Jovana Vukotica i njegovog oca da je lise zivota sto je kasnijim dokazima opovrgnuto jer Jovan nije u to vreme bio u Crnoj Gori.

Vukoticev otac je nakon toga ubijen, a Radoje Zvicer nalazi se i dalje u bekstvu, pošto je Crna Gora raspisala poternicu za njim zbog sumnje da je planirao likvidaciju Vukotića.

Radenković je dodao da je najlakši način doći do traženog, preko njegove devojke ili supruge jer mu je to najslabija karika.

- Upravo su supruge i devojke najslabija karika kada je u pitanju bezbednost tih lica. Oni se kad tad viđaju, a to znaju i suparnički klanovi. Devojke i supruge su najpogodnije da se dođe do takvih ljudi - rekao je Radenković.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Advokat Radiša Roskić smatra da likvidacija Vukotića nije bila moguća bez saradnje sa lokalnim klanovima.

- Saznanje o tome gde je Vukotić, kuda se kreće i gde mu je supruga nije mogao da se obavi bez ovih lokalnih klanova. Što se tiče samog krvavog obračuna njemu se ne nazire kraj - rekao je advokat.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:48

BELIVUK I LALIĆ OČI U OČI Zirojević za Kurir TV otkrila koji su naredni koraci, uporedo će se voditi JOŠ JEDNA ISTRAGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja