ALEKSINAC MU JE BIO TESAN, OD GITARE SE NIJE ODVAJAO: Prijatelji Ivana, koji je nađen mrtav u šumi u Italiji, skrhani od bola!
Foto: Screenshot

Tragedija u Italiji

ALEKSINAC MU JE BIO TESAN, OD GITARE SE NIJE ODVAJAO: Prijatelji Ivana, koji je nađen mrtav u šumi u Italiji, skrhani od bola!

Crna Hronika -

Telo Ivana Dragićevića (39) iz Aleksinca pronađeno je posle potrage u Vićenci, a uzrok smrti još nije poznat

Telo gitariste Ivana Dragićevića (39), rodom iz Aleksinca, pronađeno je u šumi Montekio Madore pored Vićence u Italiji, prenose italijanski mediji. Italijanska policija je telo Srbina našla 9. septembra, a tužilac je naložio obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

- Ivanova majka, koja inače živi s njim u Italiji, prijavila je dan ranije njegov nestanak, a u prijavi je navela da se on nije vrato kući. U potragu za nestalim Ivanom angažovana su dva vatrogasna tima, jedan iz Arzinjana i jedan iz Vićence, a učestvovali su i psi tragači - navodi sagovornik italijanskih medija. On dodaje, da je pretražena oblast gde je Dragićević često šetao.

nađeno telo gitariste
nađeno telo gitaristefoto: Screenshot

- Telo je pronašao planinar 9. septembra oko 18.40 sati, u šetačkom delu šumske oblasti nadomak Vićence. Istraga će utvrditi kako je došlo do smrti državljanina Srbije i da li ima, možda, elemenata nasilja - prenose mediji iz Italije i dodaju da je Dragićević identifikovan pomoću odeće.

Žitelji Aleksinca kažu za Kurir da je Dragićević bio dobar dečko koji je voleo muziku, kao i da je Aleksinac bio tesan za njegovu umetnost.

- Mi smo zajedno odrasli i bio je dobar momak. Od kada ga znam svirao je i voleo rokenrol. Nosio je gitaru sa sobom na svim druženjima. On je bio vredan i uporan gitarista i zato je mislio da u Italiji napravi neku karijeru. Dugo nije dolazio u Aleksinac, a mislim da je imao neki problem sa pipirima - navode Aleksičani.

Svirao u bendu Oduševio gradonačelnika

Pokojni Ivan smatrao se muzičkom ikonom Vićence i čitava Evropa volela je njegovu muziku. Bio je i dugogodišnji član muzičkog udruženja "Vidovdan". Sa svojim italijansko-srpskim bendom "Ethereal Lus" imao je prvi nastup prošle godine. U prepunoj sali u Altavili, na nekoliko kilometara od Vićence, oduševio je publiku, pa i Karla Dala Pocu, gradonačelnika Vićence, koji ga je javno pohvalio jer je jedini svirao bez nota. U prvom redu su sedeli Ivanova majka Gorica i svi njegovi prijatelji iz udruženja "Vidovdan".

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track