TUŽILAŠTVO TRAŽI 10 GODINA ZATVORA ZA SMRT MALOG STEFANA NA KARABURMI: Galić ga pokosio na pešačkom, u sudu izjavio da nije kriv
Foto: Printscreen Facebook

završeno suđenje

TUŽILAŠTVO TRAŽI 10 GODINA ZATVORA ZA SMRT MALOG STEFANA NA KARABURMI: Galić ga pokosio na pešačkom, u sudu izjavio da nije kriv

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo zatražilo je danas od suda da Lazara Galića (39), koji se sumnjiči da je 18. jula prošle godine u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao devetogodišnji Stefan B., a povređeni dečakov petogodišnji brat Luka B. i otac Mihajlo, osudi na 10 godina zatvora. Izricanje presude, Prvi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 21. septembar.

Podsetimo, Galić je pred sudom izjavio da nije kriv. Osim izazivanja teške nesreće na pešačkom prelazu, on se sumnjiči i za nepružanje pomoći, pošto je posle nesreće pobegao sa lica mesta.

Lazar G, Karaburma, Saobraćajna Nesreća, Stefan B.
foto: Kurir, Privatna Arhiva

Lazar G., podsetimo, pobegao je s mesta nesreće i policija ga je uhapsila tri dana kasnije. U optužnici tužilaštvo je predložilo i da vozaču bude zabranjeno da pet godina upravlja vozilom.

Nesreća se, podsetimo, dogodila u Ulici Marijane Gregoran, kada su dečaci s ocem pokušali da pređu ulicu na obeleženom pešačkom prelazu.

- Prvo je udario starijeg sina i odbacio ga 10 metara, onda je udario mene i zavrteo me, pa je mlađeg sina odbacio pod drugo vozilo - ispričao je ranije za Kurir otac mališana. Stefan je nekoliko dana kasnije preminuo.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja