NOVI DOKAZI U SLUČAJU UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ: Dopuna istrage protiv Gorana Džonića i njegovog sina Stefana pri kraju
Foto: Privatna Arhiva

NOVI DOKAZI U SLUČAJU UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ: Dopuna istrage protiv Gorana Džonića i njegovog sina Stefana pri kraju

Crna Hronika -

U završnicu ulazi dopuna istrage protiv Gorana Džonića iz sela Moravac optuženog za teško ubistvo tročlane porodice Đokić i njegovog sina Stefana koji se tereti za isto krivično delo ali pomaganjem. Kako se saznaje, krajem prošle nedelje Višem javnom tužilaštvu dostavljeni su novi dokazi čije je pribavljanje ova pravosudna institucija naložila, nakon što je Viši sud po drugi put odbio da potvrdi optužnicu.

"U postupku preispitivanja Viši sud je optužnicu vratio na dopunu istrage Višem javnom tužilaštvu. Prvi put to je učinjeno radi ispravljanja nedostataka u formi optužnog akta a naredni u cilju dopune istrage. Optužnica se još nalazi u Višem javnom tužilaštvu koje će je nakon što završi svoj deo posla, vratiti Višem sudu na odlučivanje o njenom potvrđivanju", saopštio je sudija Miško Radivojević, portparol Višeg suda u Nišu.

Goran Džonić
Goran Džonićfoto: Kurir, Privatna Arhiva

Borisav Radonjić portparol Višeg javnog tužilaštva potvrdio je da je dopuna istrage u toku.

"Nakon sprovođenja svih dokaznih radnji u okviru dopune istrage, optužnica će biti dostavljena Višem sudu na odluku", kazao je Radonjić.

Filip Domazet, branilac Stefana Džonića kaže da je jedan od veoma značajnih dokaza, u Više javno tužilaštvo stigao krajem prošle nedelje.

"Radi se o sudsko-medicinskom veštačenju koje je veoma bitno za navode optužnice koje se tiču mog branjenika. Ne bih da navodim kakvi su rezultati tog veštačenja s obzirom na to da je faza istrage i dalje u toku ali mogu da kažem da je taj dokaz veoma važan za razjašnjenje stanja stvari", pojasnio je Domazet.

Stefan Džonić
Stefan Džonićfoto: Printscreen/Facebook

Viši sud je prvi put optužnicu protiv oba Džonića vratio tužilaštvu aprila ove godine radi otklanjanja formalnih nedostataka a sledeći put juna meseca ali ovoga puta radi dopune istrage. Postupajući po nalogu suda, Više javno tužilaštvo je 14. jula ponovo saslušalo oba optuženika radi razjašnjenja stanja stvari. Goran Džonić je tada promenio iskaz, odnosno demantovao da su u ubistvu porodice Đokić učestvovali braća Aleksandar i Kostadin Milošević, koji su zbog njegovih optužbi u pritvoru proveli skoro šest meseci. S obzirom na to da je tvrdio da su mu dokazi koji ga terete podmetnuti, u sklopu dopune istrage 26. jula saslušani su i policijski službenici koji su učestvovali u pretresu njegove i kuće i imanja njegovog sina. Njihovo saslušanje takođe je demantovalo navode Gorana Džonića.

porodica Đokić
porodica Đokićfoto: Dragan Ilić, Privatna Arhiva

Vlasnik menjačnice Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra prošle godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“ , koji je takođe zapaljen zatečen nedaleko od Tešice. Dvadesetak dana nakon zločina uhapšen je žrtvin brat od tetke, Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan i braća Aleksandar i Kostadin Milošević. Miloševići i Milan su pušteni iz pritvora ali istraga protiv njih još nije obustavljena. S obzirom na to da je kod Džonića pronađeno oružje i municija, otac i sin se osim za smrt troje ljudi terete i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Ukoliko budu osuđeni, preti im kazna zatvora od deset godina do doživotne robije, koliko je maksimum koji Krivični zakonik predviđa za teško ubistvo.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja