IZREŠETALI BOGDANA, PA UHAPŠENI U HRVATSKOJ "LEPOJ BRENI": Osumnjičenima za ubistvo škaljarca odloženo suđenje, OVO je razlog
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

Naredni pretres 29. septembra

IZREŠETALI BOGDANA, PA UHAPŠENI U HRVATSKOJ "LEPOJ BRENI": Osumnjičenima za ubistvo škaljarca odloženo suđenje, OVO je razlog

Crna Hronika -

Suđenje optuženima za učešće u ubistvu Bogdana Milića 11. juna 2019. godine u Cetinju, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici zbog službenog odsustva člana veća, sudije Zorana Radovića, otkrila je za "Vijesti" Marija Raković, samostalna savetnica za odnose sa javnošću.

Naredni glavni pretres zakazan je za 29. septembar.

Prema navodima optužnice, Lazar Nedović i Pero Laličić označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su direktni izvršioci ubistva Bogdana Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića, navodi se u optužnici.

Osim Nedovića i Laličića optužnicom su obuhvaćeni i Mitar Marković, Mošo Paović i Žarko Pejaković.

Bogdan Milić
Bogdan Milićfoto: Youtube/Printscreen

Oni su prema sumnjama istražitelja sa drugim, za sada neidentifikovanim osobama, tokom 2019. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih dela za koje je zaprećena kazna od četiri godine ili teža kazna.

Prema stavu Tužilaštva svaki član kriminalne organizacije je imao unapred određeni zadatak i ulogu, a delovanje je planirano na neodređeno vreme uz primenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika.

Marković je prema optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje za koje nije imao dozvolu i predao ih Nedoviću i Laličiću kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu.

Oni su, kako se osnovano sumnja, od nepoznatog člana ove organizacije dobili informacije da se Bogdan Milić nalazi na terasi lokala "Portun".

Pero Laličić (23) i Mitar Marković (28) uhapšeni su pre tri godine u Hrvatskoj, u koju su ušli s lažnim dokumentima po kojima se Laličić zvao Miloš Sanković, a Marković - Aleksa Šašić. Pod tim su imenima i iznajmili apartman u zgradi popularno zvanoj "Lepa Brena" u Šibeniku. Pre nego što su stigli u Šibenik, Crnogorci su boravili u Crikvenici. Već tamo su došli pod lupu istražitelja riječkog PNUSKOK-a koji su ih locirali u saradnji sa svojim crnogorskim kolegama pa su ih nadzirali. A kad su Miloš i Aleksa, odnosno "u originalu" Pero i Mitar, stigli u Šibenik, odlučeno je da se uhapse.

Kako su tada pisali hrvatski mediji, u iznajmljenom stanu na Vidicima nije pronađeno nikakvo oružje, već samo falsifikovana dokumentacija - pasoši, krštenice, lične karte i državljanstva, a dvojica mladih Crnogoraca nisu policajcima pružala nikakav otpor.

Podsetimo, 37-godišnji Bogdan Milić, za koga crnogorska policija smatra da je bio blizak škaljarskom klanu, ubijen je 11. juna oko 17 sati dok je sedeo u lokalu "Portun" u centru Cetinja. Hicima iz pištolja izrešetala su ga dva maskirana napadača koji su imali silikonske maske i kape, a osim njega u napadu su ranjena i tri gosta lokala.

To je bila još jedna u nizu likvidacija u ratu koji se vodi između dva kriminalna klana - kavačkog i škaljarskog.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track