01:33

DETALJAN PSIHOLOŠKI PROFIL UBICE SUPRUGE! Ovo su 5 ključnih karakteristika koje ga čine prepoznatljivim OSTAVIĆE VAS BEZ TEKSTA

šokantno

PSIHOLOŠKI PROFIL MUŽEVA KOJI UBIJAJU SUPRUGE: Ovo je 5 ključnih karakteristika po kojim možete da ga prepoznate

Crna Hronika -

Robert V. se sumnjiči da je u subotičkom naselju Ker u Ulici Sergeja Jesenjina ubio bivšu suprugu Ljiljanu V. Žena je usmrćena ubodom nožem, posle čega je ubica pobegao.

Par je odnedavno razveden. Nikad nije bilo prijave nasilja u njihovoj porodici. Muž je prema navodima meštana bio alkoholičar i došao je kod nje kako bi se pomirili. Bila je uvek nasmejana, starosti oko 50 godina i radila je u fabrici čipke .

Subotica, Ljiljana Velimirović, ubijena
foto: Printscreen/Facebook, Kurir.rs/N.H.

Zdravko Rajević, predsednik Sindikata za borbu protiv kriminala i korupcije, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je detaljno opisao psihološki profil takve osobe.

- Brojna istraživanja dovela su do psihološkog profila koji ima 5 ključnih karakteristika. Prva karakteristika je da je ta osoba rođena u tom gradu i živi u tom gradu. Druga je da nema stalno zaposlenje. Treća je da on živi sa svojom partnerkom u zajednici i da po pravilu ima dvoje dece. Četvrta osobina je da nije nikada ranije osuđivan i nema istoriju krivičnih dela - rekao je Rajević.

Zdravko Rajević
foto: Kurir televizija

- Peta osobina je struktuiran poremećaj ličnosti koji oslikava specifičnosti samog odrastanja ubice. Obično potiče iz patrijahalne porodice. Žene u takvim porodicama primaju različite vidove diskriminacije i od njih se očekuje poslušnost i pokornost. On na nju gleda kao na predmet lične svojine. Ono što ukazuje da će doći do konkretne realizacije samog ubistva jeste činjenica da često konzumira preteranu količinu alkohola ili je sklon da uzima psihoaktivne supstance ili narkotike - rekao je Rajević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Ubio ženu pred POSLEDNJIM GOSTOM, prišao joj dok je sedela na ljuljašci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track