03:55

VOĐA PINK PANTERA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV OTVORIO DUŠU: Za 17 sekundi praznio sam zlataru! Žene su igrale NAJVAŽNIJU ULOGU

EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV

VOĐA "PINK PANTERA": Za 17 sekundi praznio sam zlataru! Tačno se znalo ko blokira vrata, ko nalazi kupca: Žene imale KLJUČNU ULOGU

Crna Hronika -

Imao je mnogo imena, bezbroj laznih pasoša i dokumenata. Na desetine puta hapšen i osuđivan, pa je godine proveo u najpoznatiim evropskim zatvorima, a najteze mu je pao upravo crnogorski zatvor.

On je Rajko Čaušević. Za sebe kaze da je prvi crnogorski lopov džentlmen, priznajući da je decenijama pljačkao po Evropi i time obezbedio sebi luksuzan život. Javno je priznao da je idejni vođa i tvorac poznate pljačkaške bande "Pink panteri". Interpol je ovu grupu nazivao "umetnička družina", a on je za Kurir televiziju otvorio dušu.

Rajko Čaušević
foto: Kurir Televizija

- Dugo je evropska policija tražila ko su ta dvojica ljudi Sine i Mile. Svi smo se mi među sobom zvali Sine i Mile tako da nisu mogli da nam uđu u trag nikako. Imali smo neke naše žargone i posebne reči, pa je tu bilo recimo "Dde si ti?". "Evo me u šumi", što je značilo da je u ilegali, stanu ili se negde drugde krije. Tako smo mi počeli da vodimo taj neki naš rat - rekao je Čaušević.

Pink Panteri
foto: Printscreen/Youtube

- To se sve samo po sebi razvijalo. Mi nikada nismo slutili da ćemo postati medijska atrakcija. Počelo je krađom običnih stvari, provalama u butike, ekskluzivne vile. Mada počeli smo odjednom sa onim što sam ja nekada radio u Nemačkoj. Uđete u radnju pozdravite radnika, zgrabite nešto i trk iz radnje. Veoma je važno bilo da budemo brzi sa nogama - rekao je Čaušević.

Olivera Ćirković, Žena Zmaj, pljačka, Pink Panter, Pink Panteri, Grčka
foto: Printscreen

- To nije lako, ali vremenom čovek dobija taj poseban adrenalin. Taj adrenalin su nam pružale i devojke koje su bile sa nama tada. One su imale veoma važnu ulogu u našim životima. Šta bismo mi bili bez naših žena. Ja bre imam četiri žene i šestoro dece koji su rođeni u Evropi - rekao je Čaušević.

- Nekoliko puta sam imao skoro milion svog kapitala. To nestane brzo. Bio je jedan momenat kada smo Papak, ja i naši prijatelji radili po 2 do 3 zlatare za noć. Uradimo jednu i vidimo drugu pored i onda jedan uzvikne "sutra nećemo moći kada vide komšije da je ova obijena, ima da se obezbede". Pa tako onda i nju obijemo - rekao je Čaušević.

Pink Panteri, Grčka
foto: screenshot youtube/newsittv

- Moj takozvani uspeh je što sam govorio mnogo stranih jezika i imao pripremljene stanove. Danima i mesecima sam bio tu, organizovao sve i imao kupce da bih odmah mogao to da realizujem. Mladići i devojke koji su dolazili sa Balkana su imali sve spremno. Njihov posao je samo bio da u kratkom roku obave svoj posao i da ih ne interesuje ništa drugo. U trenutku kada sve to krene tačno se zna ko prvi ulazi, ko blokira vrata. Bio je to faktor iznenađenja. Meni je rekord 17 sekundi da obijemo i ispraznimo zlataru - rekao je Čaušević.

Osnivač "Pink Pantera" mahom nije hteo da otkriva krupne zverke sa kojima je radio, ali je ipak izdvojio Duška Martinovića.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:42

KAO NA FILMU! Ovo su NAJSPEKTAKULARNIJE pljačke koje su izveli Srbi (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track