Najnovije vesti

EVO KAKO IZGLEDA I DRUGI CRNOGORAC, OPTUŽEN ZA VUKOTIĆEVU LIKVIDACIJU: Perunović i Živković dali egzekutorima 1,5 milion evra
Foto: Police Turkey

istraga ubistva jovana vukotića

EVO KAKO IZGLEDA I DRUGI CRNOGORAC, OPTUŽEN ZA VUKOTIĆEVU LIKVIDACIJU: Perunović i Živković dali egzekutorima 1,5 milion evra

Crna Hronika
15:17h

Turski istražitelji otkrili su i nove detalje likvidacije Jovana Vukotića (42) šefa škaljarskog klana, gde navode da su uhapšeni Nikšićani Zdravko Perunović (46) i Radoje Živković, zvani Žuti (36) platili milion i po evra za egzekuciju turskim plaćenim ubicama na motoru.

Podsetimo, Perunović je uhapšen zajedno sa Živkovićem i još desetoro osumnjičenih za učešće u ubistvu Vukotića 8. septembra u Istanbulu. Inače, crnogorski mediji objavili su nakon njegovog hapšenja da je Perunović iz spuškog zatvora izašao u martu ove godine.

zdravko perunović
zdravko perunovićfoto: Police Turkey

Perunović, za kog tvrde da je blizak prijatelj Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, bio je uhapšen u decembru 2020. zbog sumnje da je ranio u Nikšiću svog sugrađanina.

- Iz zatvora je izašao 14. marta, pošto je odslužio kaznu, a već u aprilu je raspisana poternica crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nikole Stanišića u avgustu 2020. - objasnili su sagovornici.

PAŽNJA! UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Tada nikome nije bilo jasno kako Perunoviću po izlasku iz zatvora nije određen novi pritvor.

hapšenje perunovića, živkovića i ostalih osunjičenih za likvidaciju vukotića
hapšenje perunovića, živkovića i ostalih osunjičenih za likvidaciju vukotića foto: Police Turkey

- Perunović je očito iskoristio "prazan hod" da napusti Crnu Goru. Izgubio mu se svaki trag i nije se znalo gde se nalazi do 16. septembra kada je u Istanbulu uhapšen zbog ubistva Vukotića - dodaje on i objašnjava da je u aprilu za njim raspisana i poternica.

Optužnicom koja je protiv njega podignuta u Crnoj Gori, sumnjiči se da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Slobodan Kašćelan, kao i da je učestvovao u otmici i ubistvu Stanišića. Stanišića su, navodno, tukli i mučili kako bi otkrio "štekove" škaljaraca i otključao skaj telefon koji je imao.

ovako sada izgleda živković
ovako sada izgleda živkovićfoto: Police Turkey

Kako su mediji pisali, Stanišić je pre ubistva zamolio egzekutore da mu dozvole da se pomoli pre smrti. Dok je klečao i molio se sklopljenih ruku, pucano mu je u potiljak. Njegovu likvidaciju, kako se sumnja, naredio je Kašćelan jer je sumnjao da ga Stanišić prati.

Zdravko Perunović
foto: Police Turkey

- Turski istražitelji još uvek nisu saopštili koju je ulogu ko imao u likvidaciji Vukotića u Istanbulu, ali je jasno da je organizator bio Zvicerov rođak Radoje Živković a da je važnu ulogu imao i Perunović. Prilikom hapšenja 12 osumnjičenih, pronađeno je oružje i 11 falsifikovanih dokumenata - podseća sagovornik Kurira.

pojavio se snimak likvidacije jovana vukotića
pojavio se snimak likvidacije jovana vukotićafoto: Printscreen, Privatna Arhiva

Vukotić je, podsetimo, ubijen pred trudnom suprugom Mašom M., njihovom ćerkicom i vozačem E. K.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja