PAKLENI PLAN! U Vukotića iz kola u pokretu trebalo da puca ŽENA iz Crne Gore, pratila ga GPS-om! POSTOJALE 2 STRELJAČKE EKIPE
Foto: Printscrren, Shutterstock, Ilustracija

ubistvo u istanbulu

PAKLENI PLAN! U Vukotića iz kola u pokretu trebalo da puca ŽENA iz Crne Gore, pratila ga GPS-om! POSTOJALE 2 STRELJAČKE EKIPE

Crna Hronika -

Turski istražitelji su otkrili da su postojale najmanje dve "streljačke ekipe" koje su četiri meseca u stopu pratile Jovana Vukotića (42), vođu škaljarskog klana, i čekale pogodan momenat da zapucaju!

Kako navode tamošnji mediji, u jednoj od ekipa koje su imale zadatak da prate i ubiju Vukotića bila je i Elanur T., navodno poreklom iz Crne Gore. Kako smo juče pisali, sumnja se da su pripadnici kavačkog klana platili milion i po evra turskim saradnicima da likvidiraju prvog čoveka "škaljaraca".

Vukotić deportovan iz Turske 2018.
Vukotić deportovan iz Turske 2018.foto: Yeni Şafak

Kola iz Izmira

- Pripadnici organizovane kriminalne grupe postavile su tri GPS uređaja na Vukotićev automobil i tako su ga mesecima pratili. Otkriveno je da su državljani Turske, uhapšeni Elanur T. i Furkan I., pratili Vukotića u automobilu iznajmljenom u Izmiru - navode izvori turskih medija i dodaju:

- Utvrđeno je da je taj auto tokom prethodna četiri meseca, kao i na dan ubistva, konstantno bio iza Vukotićevog vozila. Na mestu vozača bio je Furkan I., dok je žena bila na mestu suvozača. To praktično znači da bi ona pucala u Vukotića da joj se ukazala pogodna prilika, pošto je malo verovatno da jedan čovek istovremeno može da vozi i puca.

Izvori navode i da je tokom istrage utvrđeno "da su osumnjičeni Furkan I. i Elanur T. ranije pokušali da u poteri ubiju 'škaljarca', ali nisu uspeli".

Turska policija sporvodi osumnjičene za ubistvo
Turska policija sporvodi osumnjičene za ubistvofoto: Printscreen

- Pregledanjem snimaka sa čak 200 kamera, policija je otkrila da su Furkan i Elanur i na dan ubistva, 8. septembra, bili za petama Kotoraninu. Međutim, oni opet nisu imali priliku da pucaju, pa je to učinila rezervna ekipa s motora. Utvrđeno je da je s motora u pokretu na Vukotića pucao Emirkan S., koji je, takođe, uhapšen u velikoj akciji turske policije - objašnjava naš izvor.

Podsetimo, među dvanaestoro uhapšenih zbog likvidacije u Istanbulu su i Nikšićani Radoje Živković Žuti (36), inače rođak Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, i Zdravko Perunović (46).

Motoristi sasuli četiri metka u škaljarca
Motoristi sasuli četiri metka u škaljarcafoto: Printscreen, Privatna Arhiva

Kod njih je pronađeno više lažnih pasoša različitih država: Ukrajine, Švajcarske, Bosne, kao i pištolj iz kog je najverovatnije počinjen atentat.

Turska mafija

- Jedan od uhapšenih državljana Turske je priznao da su Živković i Perunović angažovali šefove turske mafije Berišu B., koji je ranije uhapšen u Italiji, i Binalija Dž., koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori, da ubiju Vukotića. Ova dvojica su potom pripadnicima svojih kriminalnih organizacija dali zadatak da likvidiraju Jovana Vukotića - navode izvori.

Udovica otkrila na saslušanju

Vozač je čovek kome smo bezgranično verovali

Turska policija saslušala je i Mašu M., suprugu šefa škaljarskog klana, koja je i očevidac zločina. Saslušan je i E. K., koji je bio za volanom auta u kom je usmrćen Vukotić.

Iako je E. K. istražiteljima rekao da Vukotića i njegovu porodicu ne poznaje i da mu se ubijeni predstavio kao Nikola, udovica je dala drugačiji iskaz.

- Krenuli smo u tržni centar "Zorlu" iz kuće u kojoj smo boravili na Atakoju. Kada smo bili na vijaduktu, iza nas se velikom brzinom pojavio motor na kom su bile dve osobe s kacigama, a osoba koja je sedela pozadi pucala je - navodno je rekla Maša M.

- Vlasnik automobila u kom smo se nalazili u trenutku napada je naš prijatelj. To je čovek u koga smo imali bezgranično poverenje i koji nas je vozio uvek i svuda - rekla je Maša govoreći o E. K. Podsetimo, izvor Kurira je otkrio da je E. K. narko-bos iz Bijelog Polja i da je bio Vukotićev glavni logističar tokom skrivanja u Turskoj.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Bonus video:

03:48

LIKVIDIRAN ŠKALJARAC U BUDVI! Da li je na pomolu nova serija obračuna i likvidacija? Advokat Roskić: DUGOVI SE NE PRAŠTAJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track