MORA DA TRUNE U ZATVORU! Igor Srbin hoće da robija u Italiji, UDOVICA njegove žrtve kivna: NE MOŽE DA KROČI U OVU ZEMLJU
Foto: EPA-EFE/Antonio García

osuđen na dve doživotne robije

MORA DA TRUNE U ZATVORU! Igor Srbin hoće da robija u Italiji, UDOVICA njegove žrtve kivna: NE MOŽE DA KROČI U OVU ZEMLJU

Crna Hronika -

Norbert Feher, poznatiji kao Igor Vaclavić ili Igor Srbin, želi da zatvorsku kaznu služi u Italiji, a ne u Španiji gde je takođe osuđen na dve doživotne robije zbog pet brutalnih ubistava, prenose italijanski mediji.

Vaclavić je, podsetimo, u Italiji i Španiji osuđen na dve doživotne robije zbog pet ubistava, a kako je uhapšen 2017. na Pirinejima, ovu zemlju nije napuštao.

- Vaclavić je tražio od španskih organa da bude izručen Italiji, gde bi služi dve doživotne robije za pet ubistva i jedno u pokušaju. Međutim, mnogima se ova ideja nije dopala, a naročito udovici njegove prve žrtve - prenose mediji.

Inače, David Fabri je bio prva žrtva Igora Srbina i u Italiji ga je Vrhovni sud već osudio na doživotnu robiju za ovo i drugo ubistvo u kome je život izgubio Valerio Veri.

igor srbin
igor srbinfoto: EPA / Antonio García

- Vaclavićev advokat izneo je želju svog klijenta i ovu vest zapravo saopštio španskim vlastima i uskoro će biti ozvaničena. Zahtev su već ranije uputile italijanske vlasti, ali takav stav da Vaclavić bude u Italiji negoduju upravo porodice italijanskih žrtava - prenose mediji iz Italije.

Kako je naveo jedan portal, udovica Davida Fabrija kaže da će se truditi da se njen glas čuje i protivi se i samoj pomisli da se ubica njenog muža vrati u zemlju gde je počinio zločin.

Igor Rus, Igor Vaclavić, suđenje
foto: Printscreen Youtube/ LaComarcaTeVe

- Mora da trune u zatvoru jer mi je oduzeo najdragocenije što sam imala. On ostaje čudovište - rekla je neutešna žena prve Vaclavićeve žrtve u Italiji

. U junu ove godine Igor Vaclavić je po šesti put prebačen iz jedne zatvorske jedinice u drugu, jer stražari u španskim zatvorima u kojima je on bio pisali su protestna pisma gde su navodili da ga se plaše.

Igor Srbin je, podsetimo, klasifikovan kao "izuzetno opasan" zatvorenik i podleže najrestriktivnijem stepenu nadzora. Služenje svoje doživotne kazne u Španiji počeo je u zatvoru Teruel, a posle toga promenio je još četiri zatvora, da bi na kraju bio prebačen i u šesti zatvor pre nekoliko dana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track