KURIR SAZNAJE: Tužilac za organizovani kriminal prekinuo izlaganje radne grupe, izneo niz kritika
Foto: Stefan Jokić

reagovao

KURIR SAZNAJE: Tužilac za organizovani kriminal prekinuo izlaganje radne grupe, izneo niz kritika

Crna Hronika -

Kako Kurir saznaje, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić prekinuo je današnje izlaganje članova radne grupe za izradu tužilačkih zakona sa pitanjem kada će predstavnici struke moći da kažu svoje mišljenje o predloženim rešenjima iz radnih zakona o javnom tužilastvu i zakona o Visokom savetu sudstva.

Upitao je da li će se na diskusiji samo izjašnjavati članovi radne grupe koji su pisali zakonska rešenja i kada će doći red na ostali, koji u tome nisu učestovali.

Ministarka pravde Maja Popović mu je odgovorila da nema potrebe za takvim reagovanjem i da će svi koji žele da diskutuju, dobiti priliku makar radili do ponoći, ili se ponovo sastali sutra.

Ubrzo nakon što je članica radne grupe Tamara Mirović završila svoje izlaganje, Nenadić se javio i dobio reč.

Pored ostalog, imao je kritiku na predlog o upućivanju javnih tužilaca u TOK, TRZ i posebna odeljenja za borbu protiv korupcije na godinu dana, jer smatra da je "besmislen".

Takođe je negodovao zbog predloga da se po 3. put menja naziv tužilastva na čijem je čelu, kao i što tužiocima u koriptivnim odeljenjima nisu predložena povećanja plata.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja