LALIĆ OTKRIO GDE SE NALAZI 70 MILIONA EVRA VELJE NEVOLJE?! Klan uz strahovite pretnje njegovim najbližima pokušavao da ga spreči
Foto: MUP RS

novi detalji

LALIĆ OTKRIO GDE SE NALAZI 70 MILIONA EVRA VELJE NEVOLJE?! Klan uz strahovite pretnje njegovim najbližima pokušavao da ga spreči

Crna Hronika -

Svedok saradnik Srđan Lalić otkrio je detalje o tri ubistva i tužiocima predao dva USB sa podacima o parama klana koji su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Lalić je otkrio da su Belivuk i Miljković ubili Teodora Gaćešu i Miroslava Rankovića, vlasnike "Pink taksija", da bi preuzeli udruženje, a zatim i investitora sa Zvezdare Mirka Kojića Koju da bi ga ućutali, ali i oteli njegovo taksi udruženje. Do statusa svedoka okrivljenog, međutim, stigao je predajom u ruke tužioca USB s tajnim podacima o sakrivenih 70 miliona evra Belivukovog klana po tajnim računima širom sveta, piše Srpski telegraf.

Tek s ovim velikim priznanjima IT stručnjak uspeo je da ubedi Tužilaštvo za organizovani kriminal da postane njihov svedok u zamenu za kaznu od 18 godina zatvora.

- Lalić je tokom pritvorskih dana na kašičicu otkrivao mračne tajne monstruoznog klana i pokušavao da se dodvori pravosudnim organima kroz svedočenje o zločinima koji su razotkriveni svedočenjem njegovih prethodnika i drugim dokazima, ali to nije bilo dovoljno. Za to vreme vodio je bitku s dojučerašnjim saradnicima sa kojima je sejao smrt i počinio zločine od kojih se normalnom čoveku prevrće želudac. Klan je uz strahovite pretnje upućene Srđanu i njegovim najbližima pokušavao da ga spreči da potpiše sporazum, ali on je bio rešen da istraje u tome i otkrio da je klan s južne tribine uz sedam ubistva, za koja su optuženi, odgovoran za još tri nestanka i likvidacije - kaže izvor upućen u istragu.

Dodaje da je Lalićevo svedočenje dragoceno i za finansijsku istragu protiv klana.

- Lalić je priložio dva USB s podacima gde sve klan ima račune i na čije ime se vode i naveo da raspolažu sa oko 70 miliona evra. Dao je na tacni fascinantne dokaze o malverzacijama kriminalaca - ističe izvor iz istrage.

Prema Lalićevom detaljnom svedočenju Belivuk i Miljković stoje iza ubistva Teodora Gaćeše 22. maja 2015. godine i nestanka njegovog saradnika Miroslava Rankovića.

- Lalić je ispričao da su Marko Miljković i njegov kum, bivši policajac Mirko Kojić Koja, upućivali pretnje Rankoviću, što skrivene, što otvorene i ostavljali mu poruke upozorenja za koje je policija saznala tek nakon njegovog nestanka. Rekao je da su utamničene vođe kriminalne grupe 2020. smakle Mirka Kojića Koju, nameračeni da mu otmu "Alfa taksi" i zauvek ga ućutkaju da ne bi došao u situaciju da ispriča sve što zna o zločinima klana - zaključio je sagovornik.

(Kurir.s/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track