STRUČNJACI UTVRDILI DA SERIJSKI SILOVATELJ NIJE DUŠEVNO POREMEĆEN: Evo šta su u toku suđenja pre 15 godina ustanovili veštaci!
Foto: Kurir, Drustvene Mreže

sud

STRUČNJACI UTVRDILI DA SERIJSKI SILOVATELJ NIJE DUŠEVNO POREMEĆEN: Evo šta su u toku suđenja pre 15 godina ustanovili veštaci!

Crna Hronika -

Serijskom silovatelju Igoru Miloševiću, tokom 2008. sudilo se u tadašnjem Okružnom sudu u Beogradu za više silovanja, nedozvoljene polen radne i razbojništvo. Iznoseći svoju odbranu, Milošević je naveo da je u prodavnice ulazio s namerom da ih opljačka, a da je zatim primoravao radnice da ga seksualno zadovolje. On se tada branio da je krivična dela izvršavao pod dejstvom alkohola i lekova.

Međutim, pred sudom je tada saslušan i sudski veštak koji je odbacio ovakvu Miloševićevu odbranu.

- Sudski veštak je tada naveo da bi, da su Miloševićevi navodi odbrane tačni da je krivična dela izvršavao pod dejstvom alkohola i lekova, njegova "motorika bila bitno usporena i da ne bi bio u stanju da izvrši radnje koje je sam opisao, a svedoci ih potvrdili" - podseća sagovornik Kurira na detalje sudskog postupka na kraju kog je Milošević bio osuđen na 15 godina zatvora.

Igor Milošević, silovatelj, Serijski Silovatelj
foto: Instagram/serbialive_beograd_rezerva

Kako je Kurir pisao, kazna koju je nedavno izdržao nije bila prva na koju je osuđen. Seriju silovanja izvršio je sa samo 14 godina, kada je navodno napao i silovao devet devojaka za tri dana. Tada je osuđen kao maloletnik i poslat na odluženje kazne u dom za maloletnike. Ubzro je ponovo uhapšen zbog istog dela, kada je odlslužio kaznu samo mesec dana bio je na slobodi. Uhapšen je u Beogradu.

Komisijskim veštačenjem i pregledom ustanovljeno je i da Milošević nije duševno poremećen, te da mu nije potrebno psihijatrijsko lečenje, naveo je tada veštak.

- Miloševic ima dissocijalni poremećaj koji se razvio tokom adolescencije. Njegove intelektualne sposobnosti su na donjoj granici sposobnosti - utvrdila je tada komisija veštaka.

Oštećene, koje su tada saslušavane kao svedoci, ispričale su pred sudom da je prilikom napada Milošević gledao podatke iz njihovih ličnih karata i da im je pretio da će ih ubiti ako ga prijave policiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track