02:00

KASTRACIJA ZA SILOVATELJA?! Stručnjaci otkrili da li bi ovakva KAZNA bila dovoljna da smire neke poput IGORA MILOŠEVIĆA

apsurdno

KASTRACIJA ZA SILOVATELJA?! Stručnjaci otkrili da li bi ovakva KAZNA bila dovoljna da smire ljude poput IGORA MILOŠEVIĆA (VIDEO)

Crna Hronika -

Velika prašina je podignuta nakon puštanja na slobodu prestupnika u Srbiji koji je već dva puta osuđen za nezakonite polne radnje i silovanja. Pokrenuta je tema o paraleli o uvođenju kastracije takvih osoba u svetu i u Srbiji.

Nakon dugogodišnje analize psihologa koji su proučavali devijantnost seksualnih prestupnika, Češka i Rusija su uzele u razmatranje kastraciju kao jedino rešenje ovog problema.

Igor Milošević
foto: Kurir, Drustvene Mreže

Ubrizgavanje medikamenta koji uništava libido i kontroliše testosteron pacijentu, nije dugotrajno rešenje – smatraju psiholozi, jer prestupnici mogu da ispolje bes nasilno i svakako povrede žrtve. Za sada je legalnaprisilna hemijska kastracija u mnogim državama, ali Srbija još uvek nema ovakav zakon.

Dragana Ivanović, psiholog, smatra da sama hemijska kastracija nije dovoljna da ukloni žeđ jednog povratnika kome je stalo da povredi žrtvu.

- Donet je u nekim državama taj zakon, ali se nije pokazalo da će smanjiti njihov nagon. Silovatelji su najveći povratnici. Oni onda biraju drugačiji način da nanesu povrede žrtvi. Znači nije bitan taj seksualni čin, već oni uživaju u strahu i patnji žrtve - rekao je psiholog.

Ana Selak, Dragana Ivanović
foto: Kurir televizija

Advokat Ana Selak se složila sa psihologom i navela da je jedina zemlja koja je je zapravo dobila rezultate od kastracije, Poljska. Koja je kako kaže izuzetak po mnogim pitanjima, pa kao takva nije pravi primer.

Ana Selak, Dragana Ivanović
foto: Kurir televizija

Podsetimo, Igor Milošević (44), iz Beograda, nakon zatvorske kazne za niz silovanja i razbojništava koje je počinio 2007. godine, sada je slobodan čovek.

Reč je o višestrukom povratniku. Ceo slučaj posebno zaplašio žene zbog čega je pod nadzorom policije. Milošević, koji danas ima 44 godine, izašao je na slobodu nakon 15 godina robije zbog silovanja i razbojništava koje je izvršio u septembru 2007. Prvi put je silovao kad je imao samo 14 godina i do sada je proveo ukupno tri decenije iza rešetaka.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:09

EVO ZAŠTO JE TEŠKO DOKAZATI SILOVANJE! Stručnjaci za Kurir TV: Zaprećene kazne nisu male ALI POSTOJI JEDNA POTEŠKOĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track