ŠOK SAZNANJA IZ ISTRAGE: Klan Velje Nevolje ubio Gaćešu, a onda je Miljković pozvao njegovog sina za pomoć DAO MU I LIČNU KARTU
Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

novi detalji

ŠOK SAZNANJA IZ ISTRAGE: Klan Velje Nevolje ubio Gaćešu, a onda je Miljković pozvao njegovog sina za pomoć DAO MU I LIČNU KARTU

Crna Hronika -

Ozloglašeni klan Veljka Belivuka nakon ubistva vlasnika Pink taksija Teodora Gaćeše, za koje se sumnja da su ga počinili, zbližio se sa njegovim sinom Lukom o čemu svedoči "usluga" koju je za njih učinio.

Da kriminalni klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića stoji iza ubistva suvlasnika "Pink" taksija Teodora Gaćeše Tužilaštvu za organizovani kriminal otkrio je svedok okrivljeni Srđan Lalić. Otkrio je da je ubistvo Gaćeše jedno od prvih egzekucija ovog kriminalnog klana koje se dogodilo 22. maja 2015. godine.

Gašeša je ubijen u klasičnoj sačekuši hicima iz pištolja usred dana u Kozarčevoj ulici sa dva hica u leđa i glavu. Kao motiv ubistva Gaćeše (49) Lalić je naveo reketiranje.

Sedam godina nakon ubistva suvlasnika Pink taksija, istražni organi su došli do još jednog šokantnog saznanja - njegov sin Luka bio je u bliskim odnosima sa Markom Miljkovićem, a poverenje koje je mlađi Gašeća imao ogledalo se u tome da mu je čak davao svoja lična dokumenta. U nalogu za sprovođenje istrage za pranje para kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića navodi se da je Marko Miljković u aprilu 2020. godine kupio vozilo na ime Luke Gaćeše.

Teodor Gaćeša
foto: Marina Lopičić

Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, u pitanju je BMW-X5 iz 2019. godine koji je plaćen 2.604.000 dinara, odnosno nešto više od 22.000 evra!

Miljković se sumnjiči da je navodno Luku Gaćešu zamolio da kupi automobil na njegovo ime, nakon čega je Gaćeša predao Miljkoviću svoju ličnu kartu, registrovao vozilo na svoje ime i "nikada ga nije koristio".

- Pri čemu je prodavac vozila I.G. gotov novac u iznosu od 22.000 evra za vozilo od N.N. lica na pumpi "Zmaj" u Beogradu da bi predmetno vozilo bilo oduzeto od osumnjičenog Marka Milljkovića - stoji u nalogu za sprovođenje istrage protiv ozloglašenog klana za pranje para.

Na koji način su se Miljković i sin ubijenog suvlasnika Pink taksija zbližili i kada Tužilaštvo nije otkrivalo u dokumentu. Ono što je poznato jeste da se u ovom trenutku ispituju navodi Lalića o likvidaciji Lukinog oca koje se dogodilo pet godina pre nego što je Miljković auto kupio na njegovo ime.

Lalić je tužilaštvu ispričao sled događaja koji su okončani likvidacijom.

Gašeća je 15. maja 2000. ubio Ljubomira Negra (43).

Prema saznanjima medija, Lalić je naveo da je postojala ideja da se Gaćeša reketira. Međutim, iznuda nije prošla, a kada je Gaćeša trebalo da plati, Negrovim crnim "audijem 80" krenuli do porodične kuće suvlasnika Pink taksija. Gaćeša, kasnije i sam žrtva, nije izneo novac iz kuće već je izašao sa pištoljem i ispalio nekoliko hitaca u Negra.

Suvlasnik Pinka se potom predao.

- Nisu hteli da odustanu... Krenule su uzajamne pretnje, vezane i za članove porodice... Znalo se da Gaćeša nije naivan i kada je i posle pretnji odbio da plaća reket, smatralo se da je rizično ostaviti ga u životu. Ubijen je - deo je svedočenja nasmejanog koljača.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track