00:26

RATNOM VETERANU JE ŽIVOT UGROŽEN JER DELI IME, PREZIME I DATUM ROĐENJA SA VOĐOM ŠKALJARSKOG KLANA! Igor Vukotić iz Zemuna ŠOKIRAO!

neverovatno!

UPALI MI U SOBU I UPERILI 7 DUGIH CEVI! Igor Vukotić: Promenio sam ime i prezime zbog kriminalca ALI TO NIJE BILO DOVOLJNO

Crna Hronika -

Zbog istog imena, prezimena i datuma rođenja našao se u epicentru rata kotorskih klanova.

Nevolje ekonomiste Igora Vukotića počele su 2007. godine kada je ustanovljeno da pored istog imena i prezimena ima i isti datum rođenja kao i brat vođe Škaljarskog klana, koji se tada nalazio na Interpolovoj poternici.

Igor Vukotić, ekonomista iz Zemuna, prvu situaciju u kojoj se zabrinuo za svoju bezbednost doživeo je u kafiću dok je sedeo sa svojom devojkom.

Igor Vukotić
foto: Kurir televizija

- Uzeli su moju ličnu kartu i rekli da pođem sa njima. Nakon 6-7 sati provere rekli su mi da postoji lice sa istim imenom i prezimenom koje je rođeno u Kotoru, a Interpolova lista sadrži samo imene, prezime, broj poternice i datum rođenja, a najgore je što imamo isti datum rođenja. Čekali smo 6 sati da im Interpol potvrdi da to nisam ja.

Sa obzirom da je ekonomista i da često putuje, on je često nailazio na neprijatnosti prilikom prelaska granice.

- Imao sam zadržavanja od 30 minuta do 9-12 sati. Nisam smeo da idem ni autobusom ni vozom, jednom prilikom su zbog mene 3 sata držali autobus na granici, eto, na neki način mi je bila ugrožena sloboda kretanja.

Igor Vukotić
foto: Kurir televizija

Zastrašujuća scena, koja je ekonomisti iz Zemuna zauvek promenila život.

- U Milanu kad sam bio na službenom putu, negde oko 4 ujutru su mi ušli karabinjeri u sobu, prislonili su mi cev od puške i prvo pitanje je bilo "Da li imaš pištolj". Ja sam rekao da nemam, oni su me digli iz kreveta i uperili 7 cevi u mene.

Nakon pretresa, italijanska policija mu je rekla da će imati probleme pri prelasku granice, te su mu sugerisali da promeni ime i prezime, a on ih je i poslušao, pa je promenio svoje ime i prezime.

- Nisam dobio nikakvu zaštitu, iako sam ratni veteram, nikad osuđivan. Rekli su mi da uzmem oružje, ako mi neko dođe na adresu, međutim zahtev mi je odbijen.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:01

MEDOJEVIĆ OZBILJNO OPTUŽUJE: Milov klan pokušao da prošvercuje 26 TONA KOKAINA U SAD! Svi još pamtimo čuvenu zaplenu u Filadelfiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track