OVO JE VUKOTIĆ RADIO SAMO NEKOLIKO SATI PRE SMRTI: "Škaljarac" nosi pune kese, a Maša gura kolica OBOJE SE KRILI ISPOD KAPA
Foto: Printscreen/Privatna arhiva

kamere sve snimile

OVO JE VUKOTIĆ RADIO SAMO NEKOLIKO SATI PRE SMRTI: "Škaljarac" nosi pune kese, a Maša gura kolica OBOJE SE KRILI ISPOD KAPA

Crna Hronika -


Vođa škaljarskog klana pre likvidacije u Istanbulu, sa kačketom na glavi šetao tržnim centrom u Bešiktašu sa kesama u rukama, dok Maša M. gura kolica sa njihovim prvim detetom. Ubice ih pratile u stopu

Jovana Vukotića, vođu škaljarskog klana, koji je ubijen u Istanbulu, kamere su kobnog dana snimile kako opušteno sa suprugom Mašom M., koja gura dečija kolica šeta kroz tržni centar.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama stoji da je datum kada je snimak napravljen upravo 8. septembar. Sigurnosne kamere navodno su snimile i dva muškarca i ženu, koji ih prate u stopu.

Jovan Vukotić
foto: Printscreen/Privatna arhiva

Beli automobil

- Vukotić i njegova trudna supruga Maša M. na glavama imaju kačkete, što pokazuje da su donekle ipak vodili računa da ih neko ne prepozna. Interesantno je da šetaju sami, bez obezbeđenja, što je najjasnije po kameri koja ih snima kada ulaze i izlaze iz lifta. Vukotić nosi kese, a Maša gura dečja kolica - objašnjava sagovornik Kurira.

"Škaljarac" u panici

Ne izručujte me Crnoj Gori, ubiće me

Nikšićanin Vladan Mijušković, označen kao pripadnik škaljarskog klana, koji je uhapšen u Hrvatskoj, ne želi da bude isporučen Crnoj Gori, jer se plaši da će ga likvidirati. Mijušković je, podsetimo, uhapšen 23. septembra u iznajmljenom stanu u Splitu po crnogorskoj Interpolovoj poternici zbog sumnje da je zajedno sa Jovanom Vukotićem i Jovanom Mrvaljevićem učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije radi likvidacija vođa kavačkog klana, Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

- Mijušković je nakon hapšenja tražio da se ne isporuči Crnoj Gori jer se plaši likvidacije, a kao primer naveo je ubistvo Vukotića i Gorana Vlaovića. Rekao je i da neće imati fer suđenje u matičnoj zemlji i da se boji da će njegova i bezbednost njegove porodice biti ugrožena ako bude izručen - piše Slobodna Dalmacija.

Kamere su snimile i kada bračni par u garažu ulazi u belom automobilu. - Ubrzo za njima, ulazi i drugi automobil, za koji je utvrđeno da je mesecima pratio vođu škaljaraskog klana, koji se pod lažnim imenom Predrag Popović skrivao u Istanbulu od 2021. godine - navodi izvor.

Jovan Vukotić, Jovan Jovica Vukotić, Maša Mišić, Žena
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, dvojica napadača ispalila su hice u Vukotića u trenutku kada je on sa porodicom i vozačem bio u kolima. Kako su ranije izvestili turski mediji, napadači su ih presreli kada su krenuli u tržni centar. Međutim, najnoviji snimci ukazuju na to da su oni zapravo završili kupovinu i krenuli kući kada su ih sustigle ubice na motoru i u Vukotića ispalile četiri hica.

Pomen saradniku

Sine Goro, ti si moje sunce

Pre Jovana Vukotića, u razmaku od samo tri meseca, likvidirani su i neki od njegovih najbližih saradnika. Jedan od njih je Goran Vlaović Goro, koji je ubijen na hrvatskom ostrvu Pag u avgustu dok je sa devojkom, srpskom misicom Draganom Banić, i prijateljima izlazio iz noćnog kluba. Istog dana uhapšen je Duško T. iz Kragujevca. Juče se navršilo 40 dana od ubistva Vlaovića, a njegova porodica dala mu je čitulju.

- Sine Goro, ti si moje sunce koje večno sija. Čista duša i srce. Anđeo među anđelima. Mesec u noći, zvezda najsjajnija, ljubav bez kraja, svi koji su te poznavali, a oni koji nisu ne znaju ko je otišao... No, tu si uvek i zauvek, sin moj vanvremenski... Znaš ti koliko te majka voli i poštuje, koliko sam ponosna što sam te rodila, takvog kakav si bio i kakav ćeš ostati u srcima svih koji su te poznavali - piše u čitulji.

Podsetimo, osam dana posle zločina, turska policija uhapsila je 12 osumnjičenih, među kojima su rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, Radoje Živković Žuti, kao i Zdravko Perunović, obojica iz Nikšića. Sumnja se da su ono platili 1,5 miliona evra i angažovali pripadnike dve najjače kriminalne grupe u Turskoj, koje su likvidirale Vukotića.

Jovan Jovica Vukotić, Jovan Vukotić, Zdravko Perunović, Radoje Živković
foto: Prinstcreen

Tri osobe

- Za volanom belog automobila u kom su bili vođa "škaljaraca", njegova supruga i dete, bio je izvesni E. K. koji je posle zločina pokušao da sakrije dva mobilna telefona. Policija ih je, međutim, pronašla i radi se na njihovom otključavanju. Vozač je pokušao da sakrije i tablice, tako što ih je skinuo i stavio u gepek, a policija je osim skrivenih tablica u gepeku pronašla i jedan, a ispod automobila još dva, uređaja za satelitsko praćenje - podseća naš sagovornik.

Najnoviji detalji iz istrage, kako se navodi, ukazuju da je Vukotić praćen od maja i da su najmanje tri osobe motrile na svaki njegov korak. Među njima je, kako se navodi, bila i jedna žena, inače državljanka Crne Gore.

00:57

Poslednji trenuci života Jovana Vukotića pre ubistva u Turskoj

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track