OVO JE ITALIJANKA KOJU JE SRBIN UBIO U VENECIJI! Zakucao se kamionom u Kjarin automobil, poginula sa psom u SMRSKANOM VOZILU!
Foto: Printscreen YT

OVO JE ITALIJANKA KOJU JE SRBIN UBIO U VENECIJI! Zakucao se kamionom u Kjarin automobil, poginula sa psom u SMRSKANOM VOZILU!

Crna Hronika -

Kjara Moresa (40), koja je nastradala u utorak u saobraćajnoj nesreći u Veneciji, a koju je navodno izazvao kamiondžija (45) iz Srbije, bila je umetnica i veliki ljubitelj pasa. Ona je, kako prenose lokalni mediji, donirala svoja umetnička dela volonterskim udruženjima, koja su ih potom prodavala i novcem pomagala deci u Africi.

Podsetimo, Kjara i pas Miško nastradali su u utorak na lokalnom auto-putu A4 u Veneciji, između naselja Portogruaro i Santo Stino di Lavenca. Oni su bili u automobilu „opel korsa“ kada je na njih naleteo kamion kojim je upravljao srpski državljanin (45).

- Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Srbina, za koga se sumnja da je izazvao karambom na putu usled kojeg su nastradali žena i pas. On se najpre zakucao u njihov automobil, a potom je na njihovo vozilo naleteo drugi šleper. Automobil je uništen do neprepoznatljivosti, a zatečen je zaglavljen između kamiona i bankine. U lančanom sudaru učestvovala su četiri kamiona – navodi izvor italijanskih medija.

Inače, Kjara je rođena u u naselju Pjove di Sako u Padovi. S porodicom se 1987. preselila u naselje Bruđine. Potom je, između 2011. i 2013, živela u pokrajini Alesandria, u naselju Akvi Terme. Međutim, posle toga se vratila u Bruđine i u tamo ostala. S njom je živela i njena baka, koja je preminula pre godinu dana. Orjete Mjoto, predsednik volonterskog udruženja „Insjeme Soridjamo“, rekao je da život Kjare Morese nije trebalo da se završi na ovakav način.

- U subotu ste nam poslali materijal za laboratoriju udruženja. Uzeli ste našu stvarnost k srcu i, zahvaljujući vašoj kreativnosti, uspeli da nam pružite svoja mala umetnička dela, koja smo prodavali u prodavnicama kako bismo dobili nešto novca za pomoć afričkoj deci – rekao je Mjoto. Među Kjarinim velikim strastima, osim estetike i umetnosti, bili su i psi.

- Uvek se brinula o njima i činila je sve kako bi napuštene štence predala nekoj porodici. Pas Miško, koji je bio s njom u autmomobilu u trenutku nesreće, takođe je trebalo da bude udomljen. Kjara ga je pronašla neposredno pre nego što su nastradali – navodi izvor italijanskih medija.

Kurir.rs/ilrestodelcarlino.it

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track