PASOŠ DA REŠIM I 500.000 € DA SKUPIM: Stanković na dan ubistva u rokovnik upisao 8 rečenica koje OTKRIVAJU TAJNE narko klana
Foto: Damir Dervišagić

nepoznati detalji

PASOŠ DA REŠIM I 500.000 € DA SKUPIM: Stanković na dan ubistva u rokovnik upisao 8 rečenica koje OTKRIVAJU TAJNE narko klana

Crna Hronika -

Vođa huliganske grupe "Janjičari" Aleksandar Stanković neposredno pre nego što je 13. oktobra 2016. godine ubijen u mafijaškoj likvidaciji zapisao je u svom rokovniku šta planira da ostvari do kraja te godine!

Ti planovi otkrivaju početak njegovog kriminalnog klana, koliko su tada materijalno bili moćni, ali i koliko su se prvenstveno od dilovanja droge obogatili pošto je posle Stankovićevog ubistva klan preuzeo Veljko Belivuk za koga se veruje da i dalje ima skrivenih 70 miliona evra i desetine luksuznih nekretnina, piše u tekstu nedeljnika "Vreme".

Stanković je kobne večeri sedeo u garsonjeri koju je sa verenicom iznajmljivao u novobeogradskom naselju Belvil. Već tri godine je uz dozvolu suda u čak 12 navrata odlagao odlazak na izdražvanje petogodišnje zatvorske kazne zbog dilovanja droge i nelegalnog oružja. Njegovi planovi za budućnost nisu bili povezani sa tim šta će raditi kada dospe iza rešetaka...

Aleksandar Stanković, Sale Mutavi
foto: Ana Paunković

Naprotiv, Stanković je planirao i da putuje, iako su mu pravosudni organi kao osuđenom oduzimali putne isprave. Međutim, prelazio je granice i dok je čekao da mu se vrate regularna dokumenta. Posle njegove smrti otkriveno je da je neretko koristio lažni pasoš BiH na ime Tihomir Ždero izdat u Novom Sarajevu.

Nekoliko sati pre nego što je ubijen Stanković je u svom rokovniku zapisao:

- stan za Beku i mene

- dizanje firme na noge

- 500 hiljada evra da sakupim

- slučaj/pasoš da rešim

- da smršam na 100g

- sat neki lep da uzmem

- čelična, vojnička disciplina

- Ako još možeš da dišeš ne radiš pravilno

Stanković je potom sa pancirom preko grudi otišao na trening u fitnes centar "Spartanac" u Ulici gospodara Vučića u Beogradu. Odvezao se standardnim automobilom. U podzemnoj garaži zgrade u Belvilu ostao mu je parkiran blindirani "audi". Neiskusno za kriminalca - ostao je bez benzina, dodaje se.

Sale Mutavi
foto: Saša Pavlić

Časopis Vreme navodi da je Stanković u teretanu "Spartanac" stigao u pratnji telohranitelja Milorada Đurića koji je inače bio čuvar u beogradskom Okružnom zatvoru. U teretani se video sa Veljom Nevoljom i Darkom Ristićem Medom.

Samo što je krenuo iz teretane na uglu Bačvanske i Gospodara Vučića vazduh je presekao zvuk pištaljke. Bio je to znak da kreće napad. Crni "audi" karavan je preprečio put i 60 metaka iz dva "kalašnjikova" stuštilo se prema Stankoviću i Đuriću.

Napadači su znali da Stanković nosi pancir pa su ga gađali isključivo u glavu. Za to vreme Belivuk i Ristić su zalegli iza automobila i čekali da opasnost prođe.

Napadači su pobegli na auto-put i dok je uviđaj još trajao stigli su do šume u okolini Čačaka i zapalili auto.

(Kurir.rs/Vreme)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track