OČEVI MONSTRUMI: Petrina smrt nažalost nije jedini slučaj, ONI su ubili SVOJU DECU, a evo zašto su počinili te stravične zločine
Foto: Privatna Arhiva

jezivo

OČEVI MONSTRUMI: Petrina smrt nažalost nije jedini slučaj, ONI su ubili SVOJU DECU, a evo zašto su počinili te stravične zločine

Crna Hronika -

Jezivi zločin u Vršcu, gde je Marko B. u kofi vode udavio svoju ćerku Petru (2.5), a potom izvršio samoubistvo, nije jedini tako stravični slučaj u kome je otac ubio sopstveni dete.

Nažalost, bilo ih je još...

Taj monstruozni zločin u Vršcu, koji je potresao srpsku javnost, podsetio je na više užasnih ubistava mališana koje su, što u naletu besa, što zbog raznih psihičkih bolesti, što iz osvete svojim (bivšim) ženama, počinili oni koji su morali najviše da ih štite i vole, pruže sigurno utočište i omoguće im da dostojno rastu.

Podsećamo na samo neka od njih koja su se po brutalnoću i bezosećajnosti očeva u prethodnoj deceniji istakla i koja su ne samo srpsku, već i javnost u regionu i Evropi, potresla do srži.

Marko Nikolić
Marko Nikolićfoto: Privatna arhiva

Ubistvo Mihaila (4) i njegove majke ispred CSR u Rakovici

Jedno od najmonstruoznijih ubistva desilo se u leto 2017. kada kada je tada 43-ogodišnji Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad u Rakovici pred svoju bivšu partnerku Maju Đorđević bacio njihovo četvorogodišnje dete Mihaila koga je prethodno ubio, a potom izvadio nož i nju iskasapio.

Tom prilikom povređeno je i troje radnika Centra za socijalni rad koji su pokušali da zaštite nesreću ženu, a koji su i dali dozvolu da Marko Nikolić taj dan provede sa sinom. Pre toga ga je viđao u kontrolisanim uslovima, u prostorijama Centra.

Ispostavilo se da je Marko dete uzeo ujutru, da mu je najpre dao lekove za smirenje, a potom mališana udavio. Kako je tada objavljivano, Marko je ovaj zločin počinio iz osvete bivšoj, koja nikako nije htela da mu se vrati. Inače, godinama ju je maltretirao i uhodio zbog čega ga je ona i napustila

Marko Nikolić nije dočekao presudu za zločin koji je počinio jer je izvršio samoubistvo u zatvoru.

Dejan Krstičić
Dejan Krstičićfoto: Privatna Arhiva

Jednog blizanca ubio, drugog teško ranio

Dejan Krstičić, profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj školi u Štrpcu, 20. februara 2017. godine počinio je strahovit zločin, kada je jedno od svoje dvoje dece ubio, a drugo teško ranio. Reč je bilo o blizancima, koji su imali svega dva meseca kada ih je otac napao.

Krstičić je u svojoj porodičnoj kući naočigled supruge Ane kuhinjskim nožem iskasapio Nemanju, a Danila je od sigurne smrti spasila majka koja se rvala sa pomahnitalim čovekom. Nemanja je preminuo na putu do bolnice, dok je druga beba sa teškim povredama prebačena u niški Klinički centar gde su nakon jedanaestodnevne borbe, lekari uspeli da joj spasu život.

Kasnije se ispostavilo da je Dejan bolovao od paranoidne šizofrenije, ali da je njegova porodica to krila, čak ni njegova supruga, kako se pisalo tada, nije znala da joj muž boluje od ove teške bolesti.

On se trenutno nalazi u zatvorskoj bolnici, gde je jednom čak pitao kako su mu sinovi, potpuno nesvestan šta je uradio.

Arpad Sabo
Arpad Sabofoto: S.S.

Iskasapio ženu pa bebi smrskao kosti glave i preklao je

U avgustu mesecu 2016. dogodio se još jedan svirepi zločin u Veterniku, kada je Arpad Sabo (29) zaklao svoju suprugu Slavicu (24) i ubio njihovu četvoromesečnu ćerku Nikolinu tako što joj je bacio sto na glavu.

Ovaj zločin obeležen je kao jedan od najstravičnijih. Monstrum je iskasapio i dete i ženu, a nakon toga se hladnokrvno okupao, presvukao i krenuo da pobegne.

U optužnici se navodi da je Arpad svesno ubio suprugu i dete. Tog dana, u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, prvo je ubio Slavicu, i to tako što je najpre u kupatilu stana krenuo da je udara u glavu i telo. Onda je uzeo kuhinjski nož, dužine sečiva oko 20 centimetara, i Slavici zadao tri ubodne rane na vratu, ali se tu nije zaustavio već je nastavio da joj kasapi grkljan, zid ždrela, krvne sudove.

Bebi je takođe presudio rezanjem grkljana, ali je krvnik Arpad pretoga snažnim stiskom ruke detetu polomio obe temene kosti glave, pokazao je nalaz je veštaka koji je saopšten na suđenju.

Osuđen je na 40 godina zatvora a ono što je bitno naglasiti da je ovaj zločin počinio, najprostije rečeno, "pri čistoj svesti i zdravoj pameti"! Zločin je počinio, kako je rekao, jer je sumnjao da je dete njegovo, mada je sve vreme poricao da je on bebu ubio.

Beba, Otac, Dorćol, ćerka Natalija, Borislav Zornić, Bacio Bebu
foto: privatna arhiva

Bacio dete kroz prozor

Borislav Zornić je 9, januara 2015. godine u ranu zoru izbacio kroz prozor stana u centru Beograda svoju tek rođenu ćerku, koja je imala svega 15 dana.

Monstruozan zločin dogodio se nakon svađe Borislava i njegove supruge Biljane. Pomahnitali otac uzeo je devojčicu i hladnokrvno je bacio na beton u dvorištu zgrade. Majka Biljana je tad zgrabila drugo dvoje dece i pobegla kod komšije, a policija je ubrzo uhapsila Zornića. On je posle tragedije histerisao i vrištao, a policajci su ga jedva obuzdali.

Borislav nije iznosio odbranu, zaspao je u kancelariji kod tužioca. Neuropsihijatar je procenio da nije u stanju da bude saslušan zbog sumanutog religijskog stanja i šizofrenije, od koje je i ranije lečen, ali terapiju nije uzimao redovno.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track