SPREMILI SNAJPER ZA SVEDOKA-SARADNIKA, NIŠANILI GA NA DRINSKOJ REGATI: Evo zbog čega je protiv Šarića podignuta TREĆA optužnica
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva, Shutterstock

orhanizovani kriminal

SPREMILI SNAJPER ZA SVEDOKA-SARADNIKA, NIŠANILI GA NA DRINSKOJ REGATI: Evo zbog čega je protiv Šarića podignuta TREĆA optužnica

Crna Hronika -

Protiv Darka Šarića i još 14 lica, nakon sprovedene istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal danas je podiglo opužnicu zbog niza krivičnih dela, među kojima je i plan likvidacije svedoka-saradnika Nebojše Joksovića.

Podsetimo, Darko Šarić sa svojim saradnicima planirao je da ubije bivšeg prijatelja, svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića na Drinskoj regati u avgustu 2020. godine, navodno stoji u naredbi za proširenje istrage Tužilaštva za organizovani kriminal.

Darko Šarić
Darko Šarićfoto: Dado Đilas

Podsetimo, Šarić je uhapšen 14. aprila ove godine, posle samo četiri meseca boravka u kućnom pritvoru, i to zbog likvidacije svog bliskog saradnika Milana Milovca u Ekvadoru. Osim njega istragom su obuhvaćeni advokat Dejan Lazarević, Danilo Odović, navijač Uroš Radovanović, koji se nekada prezivao Mišić, kao i Bojan Stanojković, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić, Marko Vukić i Milan Vučinić, koji se nalaze u bekstvu.

Skaj aplikacija

- Šarić je početkom 2020. godine organizovao grupu s kojom je planirao ubistvo Joksovića, a likvidacija je trebalo da se obavi za vreme poznate manifestacije na reci Drini, na kojoj je trebalo da učestvuje i svedok-saradnik. Navodno, plan je napravio još dok je bio u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda, a naloge za izvršenje je slao preko Skaj telefona. U planove su bile upućene i plaćene ubice s nadimcima Kurjak, Alen i Inženjer - kaže izvor, a prenosi Telegraf.rs.

Nebojša Joksović, svedok saradnik
Nebojša Joksović, svedok saradnikfoto: Privatna Arhiva

Milan Vučinić na terenu je saznao da se regata odlaže, te je o tome obavestio Šarića.

- On je već angažovao Kurjaka kao izvršioca, dok je Inženjer trebalo da bude zamenski pucač, ukoliko Kurjak omaši metu. Nakon što je pronašao plaćenike, u porukama obaveštavaju Darka Šarića "da će gledati da Joksoviću pomognu da ode na dug put". Kad je Vučinić Pljevljaku javio za odlaganje manifestacije, Šarić mu je odgovorio: "Šteta, dobro, nešto će da naleti."

Promena

Pljevljak potom menja plan i premešta ubistvo u Beograd, te izdaje naređenje advokatu Lazareviću da "vodi računa o svemu". Likvidacija je navodno trebalo da bude obavljena u blizini stana u kome Joksović živi.

Snajperska puška
Snajperska puškafoto: Printscreen/Youtube

- Na Joksovića je navodno trebalo da pucaju dok ruča u jednom restoranu. Šarić obaveštava advokata da će dati milion evra onome ko ubije Joksovića. Lazarević tada, navodno, angažuje izvesnog Alena, pa saopštava Šariću da imaju štek stanove, vozila, rute kojima može da se beži, ali da imaju - loš snajper - navodno piše u naredbi:

- Treba nam snajper dometa od 200 metara, a ovaj naš je slab - navodno je rekao Lazarević u presretnutoj komunikaciji, na šta je od Šarića dobio odgovor da će poslati tri snajperske puške, te da oni izaberu koji im je najbolji - otkrio je izvor uz opasku da je reč o "bicikl snajperu s prigušivačem".

Kako se navodi, za nabavku snajpera i automobila za bekstvo bio je angažovan Bojan Stanojković.

- Alen, Kurjak i Inženjer su pratili Joksovićevo kretanje i utvrđivali s koje strane i kada bi bilo najbolje da se izvrši atentat. Šarićev telohranitelj Odović bio je zadužen za čuvanje i nošenje novca.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja