HARAO PO ORDINACIJAMA: Srbin pljačkao ZUBARE po Italiji, ojadio ih za ozbiljne sume!
Foto: Profimedia

međunarodna poternica

HARAO PO ORDINACIJAMA: Srbin pljačkao ZUBARE po Italiji, ojadio ih za ozbiljne sume!

Crna Hronika -

Državljanin Srbije (48) uhapšen je u Mađarskoj zbog sumnje da je u Italiji pljaškao stomatološtke ordinacije i krao opremu vrednu i po nekoliko stotina hiljada evra.

Za uhapšenim Srbinom bio je raspisan evropski nalog za hapšenje koji je zatražilo javno tužilaštvo u Bolonji.

- Muškarac je uhapšen na teritoriji Mađarske, a sinoć je deportovan u Italiju. Na aerodromu u Italiji sačekali su ga polcijski službenici koji su ga odmah po sletanju obavestili o nalogu za pritvor - prenosi italijanska Gazeta di Bolonja.

Muškarac je osumnjičen da je bio deo tročlane kriminalne grupe iz Srbije, koja je pljačkala stomatološke ordinacije i koja je od juna do novembra prošle godine opustošila čak ordinacija.

- Drugi pripadnici grupe aktivno su traženi na teritoriji Evrope jer su krali izuzetno skupu opremu, čija je vrednost procenjena od 30.000 do 200.000 evra, tako što su dolazili u ordinacije da zakažu medicinske usluge, koje nikada nisu obavljene - objasnio je izvor.

U velikoj istrazi zbog ovih pljački pregledan je veliki broj dokaznih materijala, među kojima su i snimci sa nadzornih kamera, koji su pomogli da se prikupe ozbiljni dokazi o krivici protiv trojice srpskih državljana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track