08:53

IMA LI DOKAZA PROTIV BELIVUKA? Marković: Policija odradila lavovski do posla, treba uvesti smrtnu kaznu OČEKUJE SE DUG PROCES

KURIR TELEVIZIJA

BELIVUKOVA TEZA "NEMA TELA, NEMA DELA" VIŠE NE PIJE VODU? Marković: MUP pribavio veliki broj dokaza, presudu ćemo DUGO ČEKATI

Crna Hronika -

Koliko će u predmetu Belivuk- Miljković, u kojem se pripadnicima klana Veljka Belivuka sudi za najteža krivična dela ubistva, odbrana koristiti princip "nema tela, nema dela"?

Na ovo pitanje odgovaraju gosti redakcije na Kurir televiziji Milan Popović, advokat i Blažo Marković, policijski starešina u penziji i Predsednik sindikata policajaca i policijskih starešina.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Vrlo je moguće da će na činjenici da ne postoje usmrćena tela zasnivati odbranu. Na prvu loptu to je logično. Vrlo retko, međutim, da za takva krivična dela postoji samo jedan dokaz. Uglavnom je tu niz dokaza - rekao je Popović.

Marković smatra da je "nema tela nema dela", odavno prevaziđen princip i tvrdi da je policija uradila lavovski deo posla.

- To je odavno prevaziđeno. Policija je uradila lavovski deo posla, a mislim da će sudski proces biti dug. Ja bih voleo da se presuda odmah donese. Zalažem se za doživotnu robiju i smrtnu kaznu, možda se i to uvede dok traje proces - rekao je Marković.

jutarnji
foto: Kurir televizija

Na pitanje da li snimljeni materijali sa mobilne skaj aplikacije mogu biti uvršteni kao dokaz Popović je odgovorio da to može i ne mora biti slučaj.

- Činjenica je da živimo u doba napredne tehnologije i da je moguće lako uraditi montirane snimke. Ali ja tu ne vidim problem, jer se danas rade veštačenja koja precizno utvđuju da li se radi o montažama ili autentičnim slikama. Odbrana će uraditi veliku stvar, ako uspe da ospori dokaze - zaključuje Popović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track