TUŽILAŠTVO TRAŽI 4 GODINE ZA NAVIJAČA KOJI JE ZAPALIO DŽIP SONJI LAZETIĆ: Podignuta optužnica, Kovačević već iza rešetaka
Foto: Damir Dervišagić

prvo osnovno tužilaštvo u beogradu

TUŽILAŠTVO TRAŽI 4 GODINE ZA NAVIJAČA KOJI JE ZAPALIO DŽIP SONJI LAZETIĆ: Podignuta optužnica, Kovačević već iza rešetaka

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da se Vladimir Kovačević, zvani Kovač, navijač FK Rad, osudi na četri godine zatvora zbog paljenja džipa Sonji Lazetić, supruzi bivšeg fudbalera Nikole Lazetića, saznaje Kurir.

"Rendž rover" Sonje Lazetić, podsetimo, zapaljen je 18. juna prošle godine oko 1.20 sati. Automobil je bio parkiran u Ulici Augusta Cesarca i u potpunosti je izgoreo, dok je plamen zahvatio još jedno parkirano vozilo u blizini.

sonja lazetić sa suprugom
sonja lazetić sa suprugomfoto: Dragan Kadić

- Dana 14.10 2022. godine Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beograduprotiv okrivljenog V. K. i D. K. zbog postojane opravdane sumnje da su izvršili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, kao i protiv D. M. zbog postojane opravdane sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u pomaganju. Optužnim predlogom okrivlejnima V. K. i D. K. stavlja se na teret da su kao saizvršioci u julu 2021. godine podstrekivali okrivljenog D. M. i maloletno lice, u odnosu na koje je postupak razdvojen, da izazovu požar na vozilu "Land rover" vlasništvo S. L. M, a što su okrivljeni učinili u noći 18. juna 2021. godine oko 1.20 časova, u čemu je maloletnom licu pomogao D. M. te je usled dejstva požara navedeno vozilo u potpunosti izgorelo i tom prilikom je požar zahvatio parkirano putničko vozilo "fiat bravo", čime je nastupila imovinska šteta velikih razmena - stoji u saopštenju ovog tužilaštva, koji zatim dodaje:

- U toku dokaznog postupka postupajući zamenik javnog tužioca je saslušao okrivljene, zatim ispitao oštećene i svedoke, te su pribavljeni drugi dokazi radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja u ovoj krivično pravnoj stvari.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da nakon sprovednog dokaznog postupka okrivljene proglasi krivim zbog izvršenja krivičnih dela koja im se stavlajju na teret, te da okrivljenog V. K. izrekne kaznu zatvora u trajanju od četri godine, okrivljenom D. K. kaznu zatvora u trajanju od dve godine, a okrivljenom D. M. kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Podsetimo, Vladimir Kovačević ranije je dovođen u vezu sa kriminalnim grupama. On je posle hapšenja zbog paljenja džipa, podsetimo, sproveden na izdržavanje druge kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Inače, Kovačević se trenutno nalazi na izdržavanju druge zatvorske kazne.

(Kurir.rs - J. S. )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track