OVO SU LJUBICA I MILENA KOJE SU POGINULE U OVČAR BANJI: Zvorničanke imale tešku sudbinu, povezuje ih ista tragedija!
Foto: Kurir/D.Č., Privatna Arhiva

tuga

OVO SU LJUBICA I MILENA KOJE SU POGINULE U OVČAR BANJI: Zvorničanke imale tešku sudbinu, povezuje ih ista tragedija!

Crna Hronika -

Ljubica Mijatović i Milena Erić, obe iz okoline Zvornika u Republici Srpskoj, nastradale su u jezivoj nesreći koja se dogodila juče kod Ovčar Banje, kada je pao pešački viseći most, a deset ljudi je povređeno tada.

Podsetimo, nesreća se dogodila juče u jutarnjim satima dok je grupa turista iz Republike Srpske prelazila most da bi došla do isposnice Svetog Save u blizini Ovčar Banje.

Ljubica Mijatović
Ljubica Mijatovićfoto: Privatna Arhiva

Kako je Kurir saznao nesrećne žene krenule su na pokloničko putovanje u manastir Đunis, a tura je zastala na pauzu kod manastira Nikolje na Zapadnoj Moravi.

- Odmah sam sišao do do reke i stao na jedan čamac. Prišli smo jednom čoveku koji je držao drugu ženu, koja je već preminula, pričvrstili smo je kako ne bi izgubili telo - ispričao je za Kurir spasilac Nenad Stojković i dodao:

- Drugu nastradalu ženu smo pronašli na nekih desetak metara od tog mesta, bila je zakačena za konstrukciju mosta. Pokušala je sa sebe da skine jaknu i koja je doprinela da ona izađe.

Jeziva nesreća potresla je građane Srbije i Republike Srpske, a veliki broj lekara i spasilaca učinio je sve što je bilo u njihovoj moći kako bi spasili živote i postarali se o povređenima.

Milena Erić
Milena Erićfoto: Privatna Arhiva

Kako sazanejmo, nastradale Milena i Ljubica imale su tešku sudbinu. Naime, obe su nedavno ostale bez muževa, koji su preminuli od bolesti, a Milena je pre šest godina izgubila i sina. Inače, obe su živele u naselju kod Čelopeka, u koje su se doselile kao izbeglice tokom rata.

- Milena je u ratu ostala i bez dva brata. Ni jedno hodočašće nije propuštala - dodaje izvor.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track