OVO JE PLANTAŽA SRPSKE NARKO BANDE: Novac prali preko voća i restorana, a u Srbiji pare TROŠILI NA OVO!
Foto: španska policija

međunarodna akcija

OVO JE PLANTAŽA SRPSKE NARKO BANDE: Novac prali preko voća i restorana, a u Srbiji pare TROŠILI NA OVO!

Crna Hronika -

Pripadnici SBPOK-a uhapsili su u utorak dvojicu pripadnika narko-bande koja je poslovala na relaciji Srbija - Španija i od njih zaplenila 385.000 evra, jednu automatsku pušku i nekoliko luksuznih stanova.

Alikante, Srbi, marihuana, Španija
foto: španska policija

Akcija srpskih specijalaca izvedena je u koordinaciji sa Nacionalnom policijom Španije koja je u isto vreme u regijama Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone uhapsila preko 20 osoba od kojih su većina srpski državljani, pronašla nekoliko ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i zaplenila ogroman novac.

- Pripadnici grupe navodno su putovali često u Srbiju, a novac zarađen od prodaje marihuane ulagali su u luksuzne stanove - kaže izvor.

Španski mediji objavili su i slike plantaža na kojima je marihuana uzgajana. - U operaciji je uhvaćen i uhapšen jedan od glavnih šefova srpske mafije. Međutim, akcija hapšenja nastavlja se pretresima kuća, štek stanova osumnjičenih, firmi, ali i plantaža na kojima je uzgajana marihuana. Akcije se sprovode na područjima Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone - piše "El Pais" i navodi da se sumnja da je banda novac ulagala u druge poslove:

Alikante, Srbi, marihuana, Španija
foto: španska policija

- Sumnja se da su pare ulagali i prali preko voćarskih kompanija i restorana. Oni su u Španiji živeli na visokoj nozi - prenosi i El Pais i navodi da se veruje da su uhapšeni pre 20 godina, posle rata, došli iz Srbije u Španiju, ali da među njima ima i Kotorana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track