PREBIO HARMONIKAŠA DO SMRTI, A KAŽE DA MU JE UDARIO PAR ŠAMARA! Nišlija se ovako branio pred sudom
Foto: Printscreen, Kurir.rs/M.S.

PREBIO HARMONIKAŠA DO SMRTI, A KAŽE DA MU JE UDARIO PAR ŠAMARA! Nišlija se ovako branio pred sudom

Crna Hronika -

Otac sedmoro dece, A.S. iz Niša nije priznao da je prebio niškog harmonikaša Ferata Asanovića (68) koji je potom preminuo u bolnici.

Ferat je nađen na ulici 4. maja ispred kafane oko 3.00 sata ujutru. Ležao je nepomično. Slučaj je prijavio prolaznik, a Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu.

On je jutros na prvom ročištu suđenja u Višem sudu u Nišu rekao da mu je udario samo par šamara u kafani jer je harmonikaš prethodno udario konobaricu Zoricu po ruci.

Tužilaštvo A.S. tereti da je Asanoviću zadao dva puta po desetak udaraca pesnicom u predelu glave, ušne školjke i lica gde su se tada 4. maja ove godine jasno videli podlivi. On je posle toga otišao taksijem, a uhapsila ga je policija sutradan kod Tvrđavskog mosta.

Prema navodima tužioca, A.S. je zamerio harmonikašu što mu svira samo refren naručenih pesama, a ne cele melodije. Harmonikaš je onda rekao da je umoran i da ne može više da svira, a po optužnici, A.S. je ustao i počeo da ga mučki udara.

Ferat Asanović
foto: Printscreen

Ovaj udovac koji je nakon smrti žene ostao sa sedmoro dece je častio celu kafanu, po njegovim rečima, na ulasku, a Ferat je već sedeo tu sa odloženom harmonikom.

- Čoveka nisam ubio ja. Ja ga od ranije nisam poznavao. Svirao mi je jedno vreme, a onda je konobarica Zorica rekla "hajde dosta više, navućičete mi inspekciju". Uhvatila ga je za harmoniku, a on je udario preko ruke. Zato sam ustao i udario mu nekoliko šamara. On je rekao, ne znate ko su moji sinovi, hoćete sad da ih pozovem. Onda sam uzeo taksi i otišao. Sutra me je policija uhapsila, ali nisam znao zašto, tek sam uveče saznao da je Ferat umro. I plakao sam zbog toga - rekao je A.S. na sudu.

Sestrić od ferata Asanovića, Ljubiša Jovanović kaže da se mnoge pojedinosti u slučaju A.S. ne slažu jer on odlično poznaje njegovog sina, a s kojim je nekada imao problem oko devojke.

Nastavak suđenja je zakazan za 31. oktobar.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track