OSUĐEN ZA UBISTVO PRE 4 DANA, PA PREKJUČE KRVNIČKI TUKAO SINA ZORANA LILIĆA: Relić u bekstvu, a saučesnik uhapšen
Foto: Ana Paunković, screenshot

istraga

OSUĐEN ZA UBISTVO PRE 4 DANA, PA PREKJUČE KRVNIČKI TUKAO SINA ZORANA LILIĆA: Relić u bekstvu, a saučesnik uhapšen

Crna Hronika -

Dejan V. uhapšen je zbog sumnje da je pretukao Darka Lilića, sina bivšeg predsednika Jugoslavije Zorana Lilića, traga se za saučesnikom Aleksandrom Relićem, koji je pre četri dana osuđen za ubistvo 2019. na Adi Huji

Dejan V. uhapšen je juče zbog sumnje da je pretukao Darka Lilića, sina bivšeg predsednika SR Jugoslavije Zorana Lilića, a policija traga za njegovim saučesnikom Aleksandrom Relićem, koji je pre samo četri dana osuđen za ubistvo mladića 2019. na Adi Huji.

Identifikovani mladići, koji su u noći između četvrtka i petka u naselju Vest 65 u Beogradu, pretukli Darka Lilića, koji se kasnije sam prevezao do Urgentnog centra gde su mu konstatovane teške telesne povrede, od ranije su poznati policiji i imaju dosije.

Zločin na parkingu

Darko Lilić
foto: Nemanja Pančić, Kurir

- Iako Lilić nije želeo da sarađuje sa policijom i da im kaže ko ga je napao, kao ni zbog čega, policija je navodno nakon pregledanih video-snimaka koje pokrivaju zgradu ispred koje se dogodio napad, uspela da identifikuje napadače. Nakon toga, lisice na ruke stavljene su Dejanu V, a za njegovim saučesnikom Relićem je raspisana poternica - kaže naš izvor i dodaje da će motiv napada utvrditi dalja istraga.

Naš sagovornik kaže da je Dejan V. i ranije bio učesnik tuče, dok je Relić osuđen za ubistvo.

- Uhapšeni je osuđivan da je učestvovao u tuči, koja je prethodila pokušaju ubistva 2019. godine ispred jednog splava na Novom Beogradu, dok je odbegli Relić, 19. oktobra osuđen na jedinstvenu kaznu od osam godina i 10 meseci zatvora zbog ubistva Miloša Stojanovića na Adi Huji - kaže sagovornik i podseća na zločin.

Ubistvo se desilo nakon dočeka Nove godine, 1. januara 2019. na parkingu ispred restorana na Adi Huji. Sud je utvrdio da nije dokazano da je Relić, osim pomenutih krivičnih dela za koja je osuđen, kriv i za otmicu i nanošenje lakših povreda Stojanovićevoj verenici Mariji Đurović.

Poznat po incidentima

00:20

Brutalno prebijanje Darka Lilića

Inače, u javnosti se pojavio video-snimak na kome se vidi kako osumnjičeni tuku Lilića, koji na kraju leži nepomično na betonu ispred zgrade. Na pomenutom snimku, može se videti kako jedan od napadača pesnicama tuče Lilića u predelu glave i stomaka, a nakon tih udaraca Lilić pada na pod. U tom trenutku drugi napadač prilazi i nasrće na Lilića kako bi ga i on udario, ali da ga je drugi napadač odgurnuo i nastavio da udara, šamara i vuče po podu držeći ga za sako. Nakon toga, Lilića "kroz šake" provlači i drugi napadač. Tortura se ubrzo završila, a jedan od napadača Lilića je stavio na bok i ostavio da nepomično leži, dok je on sa saučesnikom mirno odšetao.

osumnjičeni tuku lilića
osumnjičeni tuku lilićafoto: Screenshot

Pa da podsetimo, Darko Lilić javnosti je poznat po incidentima. Njegovo ime se 2003. pominjalo u vezi s pucnjavom ispred kafića "Majdan", ali je pred sudom oslobođen za učešće u tom incidentu. Bio je osuđen za napad na policajca, ali mu je ta kazna zastarela. Lilićevo ime dovodilo se u vezu i sa iznudama, a pre deset godina uhvaćen je kako vozi pijan.

Apelacioni sud

Relić se pokajao za ubistvo

Odbegli Aleksandar Relić je u završnoj reči pred Apelacionim sudom ostao pri završnoj reči u kojoj je ranije izjavio da mu je žao zbog svega žao svega što se dogodilo, da se kaje i da nije imao nameru da ubije Stojanovića.

aleksandar relić i nemanja govedarica, advokat
aleksandar relić i nemanja govedarica, advokatfoto: Ana Paunković

- Sve bih dao da vratim vreme i izbegnem tu tragediju. Prihvatam krivicu, ali ne za ono što se nije dogodilo. Svestan sam težine krivičnog dela, bola njegove porodice i spreman sam da snosim posledice - naveo je tada Relić.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track