PREMINUO RADNIK POVREĐEN U EKSPLOZIJI: Posle nesreće u fabrici u Odžacima tužilaštvo pokrenulo istragu
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

kurir saznaje

PREMINUO RADNIK POVREĐEN U EKSPLOZIJI: Posle nesreće u fabrici u Odžacima tužilaštvo pokrenulo istragu

Crna Hronika -

Jedan od povređenih radnika u eksploziji, koja se u ponedeljak desila u farbici "Hipol" u Odžacima, preminuo je od zadobijenih povreda, saznaje Kurir.

Ovu informaciju potvrdilo je i Osnovno javno tužilaštvo u Somboru.

- Tačno je da se dana 24.10.2022. godine u fabrici „Hipol“ Odžaci desila eksplozija, kojom prilikom su povređena dva radnika. Jedan od povređenih radnika zadobio je lake telesne povrede, dok je drugi radnik, koji je u vreme događaja bio teško povređen, preminuo. Na licu mesta je izvršen uviđaj u prisustvu zamenika javnog tužioca, lice mesta obezbeđeno i dalje se preduzimaju sve mere i radnje i prikupljaju obaveštenja kako bi se utvrdilo šta je uzrok eksplozije koja se desila- naveli su iz tužilaštva i dodali:

- U ovom trenutku, imajući u vidu da se i dalje preduzimanju radnje u cilju utvrđivanja uzroka eksplozije i požara, te podaci o svim ostalim okolnostima samog događaja, nije izvršena kvalifikacija krivičnog dela, obzirom da je najpre potrebno utvrditi sve činjenice i okolnosti samog događaja.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, u ponedeljak uveče je nakon snažne eksplozije, izbio požar u fabrici "Hipol" u Odžacima. Prema našim saznanjima, eksplodirao je rezervoar sa neodreagovanim polipropilenom i heptanom, a tom prilikom povređena su dva radnika koja su prevezena u bolnicu.

Inače ova fabrika bavi se proizvodnjom polipropilena koji se koristi za proizvodnju plastičnih materijala.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa nadležnima iz fabrike, ali niko nije odgovarao na pozive Kurira.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:22

Požar u Pančevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track