POLICAJCI TUKLI I PRETILI: "Imate sreće, inače sečemo prste i noseve!" I RANIJE PRIJAVLJIVANI ZA NASILJE
Foto: Privatna arhiva

istraga

POLICAJCI TUKLI I PRETILI: "Imate sreće, inače sečemo prste i noseve!" I RANIJE PRIJAVLJIVANI ZA NASILJE

Crna Hronika -

Milan I. i Miloš K. inspektori u Četvrtom Odeljenju za borbu protiv droge, na saslušanju negirali da su zlostavljali i mučili oštećene, naneli im teške povrede i zloupotrebili položaj

Policijski inspektori Milan I. (33) i Miloš K. (35), koji se sumnjiče da su sa još jednim, za sada nepoznatim policijskim službenikom, 28. septembra zloupotrebili svoj položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga UKP PU za Grad Beograd, na saslušanju u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, negirali su navode krivične prijave i odbili da odgovaraju na pitanja tužioca i branilaca.

Tri krivična dela

Podsetimo, inspektori Četvrtog odeljenja sumnjiče se za zlopuopotrebu položaja i za zlostavljanje i mučenje dvojice oštećenih, kao i za nanošenje teških povreda.

Nakon saslušanja, kako je saopšteno, tužilaštvo je predložilo sudu da osumnjičenima odredi pritvor, da ne bi uticali na svedoke - oštecene i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili dela.

mali Senta, Slobodan Milenković
foto: Zorana Jevtić

Prijavljivani i ranije Zlostavljanje oklagijom Uhapšeni policijski inspektori Milan I. i Miloš K. i ranije su bili prijavljivani za nasilno postupanje prilikom privođenja osumnjičenih. Kako je potvrđeno za Kurir, u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, u toku je istraga zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje protiv tri pripadnika Odeljenja za borbu protiv droga, među kojima je i Miloš K. Njih je navodno prijavio Rade V. zbog sumnje da su ga tukli tokom akcije hapšenja 2. jula 2020. u Krnjači, sve dok ih nije odveo do nasipa na kom je krio marihuanu. Jedan od prijavljenih, kako je naveo, gurao mu je oklagiju u predelu analnog otvora, dok su ga drugi tukli i udarali. U još dva predmeta, kako je potvrđeno za Kurir, Više tužilaštvo je Prvom osnovnom tužilaštvu dostavilo iskaze u kojima osumnjičeni tvrde da su doživeli torturu od pripadnika Četvrtog odeljenja.

- Sudija je predlog usvojio i odredio im pritvor do 30 dana. Sumnja se da su se Milan I. i Miloš K., zajedno sa, za sada, nepoznatim policijskim službenikom, 28. septembra oko 23 sata odvezli službenim vozilom i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali - navodi se u saopštenju i dodaje da je policajac Milan I. potom zatražio da mu predaju 13.000 dinara, za koje je tvrdio da mu duguju. B. H. i M. M. su to odbili.

- Osumnjičeni im je pokazao službenu legitimaciju, a potom su legitimisali oštećene, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu, nanevši im teške telesne povrede - dodaje se.

Branioci Dokazaćemo nevinost Tim advokata koji brani okrivljene policajce apelovao je da se poštuje njihova pretpostavka nevinosti. - Apelujemo, pre svega, na zakonsku obavezu svih da poštuju pretpostavku nevinosti. Kad su u pitanju Milan I. i Miloš K., prema dokazima s kojima smo se upoznali tokom jučerašnjeg dana i koji su navedeni u krivičnoj prijavi, prilično smo optimisti ukoliko budemo imali fer i pravičan krivični postupak u kom će svi navedeni dokazni predlozi biti potpuno i detaljno provereni. Samo takav postupak garant je pravne sigurnosti. Na tome mi kao profesionalci insistiramo, a kao građani to očekujemo - saopštili su advokati koji brane dvojicu uhapšenih inspektora.

mali Senta, Slobodan Milenković
foto: Zorana Jevtić

Milan I. je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje. Takođe je, kako se sumnja, rekao oštećenima da imaju sreće jer oni "inače seku prste i noseve".

Uzeo pare iz novčanika

- Nakon toga, Milan I. je tražio od B.H. da mu preda svoj novčanik iz kojeg je on uzeo novac, pa je sa ostalim osumnjičenima napustio lice mesta - navelo je tužilaštvo.

Inače, uhapšeni inspektori javnosti su postali poznati kada su se pojavili u pratnji načelnika Četvrtog odeljenja Slobodana Milenkovića, kada je u Više tužilaštvo u Beogradu dolazio na saslušanje u svojstvu građanina.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track