PEŽO KRIVUDAO, POPEO SE NA IVIČNJAK, UDARIO U BANDERU I PREPOLOVIO SE! Sumnja se da su u kolima bili otac i ćerka
Foto: Kurir/S.Đ.

detalji saobraćajne nesreće

PEŽO KRIVUDAO, POPEO SE NA IVIČNJAK, UDARIO U BANDERU I PREPOLOVIO SE! Sumnja se da su u kolima bili otac i ćerka

Crna Hronika -

Teška saobraćajka desila se juče u Ulici Vojislava Ilića u Beogradu, a nastradali su Zoran M. (67) i Biljerim Ć. (39), dok je G. M. M. (44) povređena

Zoran M. (67) i Biljerim Ć. (39) poginuli su juče ujutru u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Beogradu, dok je žena G. M. M. (44) teško povređena kad je vozač izgubio kontrolu nad automobilom "pežo 405" i zakucao se u banderu pored puta.

Jeziva nesreća dogodila se oko 9.20 na uglu ulica Borivoja Stevanovića i Vojislava Ilića, a sumnja se da je tragediji kumovala velika brzina. Takođe, proverava se da li su nastradali Zoran M. i povređena G. M. M. otac i ćerka.

Krivudao i išao brzo

smrskani pežo
smrskani pežofoto: Kurir/S.Đ.

- "Pežo" je, pre nego što se zakucao u banderu, krivudao po putu iz nepoznatog razloga i, navodno, išao je prebrzo. U jednom trenutku se auto, u kom su bila dvojica muškaraca i žena, popeo na trotoar i nekoliko metara se kretao tako da su mu dva točka sa desne strane bila na ivičnjaku - kaže jedan očevidac i dodaje:

- Sve se dogodilo u sekundi i auto je tada silovito udario u banderu pored kolovoza. Od udarca, delovi automobila počeli su da lete na sve strane, stakla je bilo svuda, branik je bukvalno ostao zalepljen uz benderu, a auto se potom okrenuo na put i prepolovio se.

stravična saobraćajka u kojoj su dve osobe poginule, a jedna teško povređena
stravična saobraćajka u kojoj su dve osobe poginule, a jedna teško povređenafoto: Kurir/S.Đ.

Prizor na mestu nesreće bio je užasan, a vatrogasci su morali da seku olupinu kako bi došli do ljudi. Dva tela prekrivena belim čaršavima potom su bila na kolovozu pored prepolovljenog auta, dok je teško povređenu ženu odvezla ekipa Hitne pomoći.

Očevici kažu da je u automobilu, kako su čuli, navodno bila porodica.

- Čuli smo da su u "pežou" beogradskih tablica bili otac i ćerka, kao i još jedan muškarac, koji je takođe nastradao. Žena je teško povređena i kolima Hitne pomoći je prevezena u Urgentni centar, a lekari su je nepomičnu i bez svesti uneli u ambulantna kola - kaže jedan očevidac, dok drugi dodaje:

- Jeziv prizor, koji nikad nisam video svom životu. Tela su bila na putu, bilo je dosta krvi, delovi automobila, kao i stvari iz vozila rasute...

Ne zna se ko je vozio

stravičan prizor na putu nakon udesa
stravičan prizor na putu nakon udesafoto: Kurir

Kako naši sagovornici dodaju, na delu puta gde se desila nesreća je nizbrdica, ali i blaga krivina.

- Istraga će pokazati ko je bio za volanom "pežoa", kako je došlo do toga da vozač izgubi kontrolu nad vozilom, izleti s kolovoza i udari u banderu. Takođe, utvrdiće se i da li su neprilagođena brzina i magla, koja je bila juče ujutru, doprineli tragediji - kaže naš sagovornik iz istrage.

Obustavljen saobraćaja

Dva i po sata trajao uviđaj

Nakon nesreće prolaznici i vozači zaustavljali su se kako bi pomogli nesrećnim ljudima, ali nažalost, od smrskanog auta, srče, stakla i loma po putu bilo je teško i doći do njih.

Saobraćajna Nesreća, Medaković
foto: Kurir

- Ljudi su zvali Hitnu pomoć i policiju, koji su došli brzo. Saobraćaj je bio obustavljen na tom delu puta dva i po sata - kaže sagovornik.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja