06:21

POVRATAK LUKE BOJOVIĆA U SRBIJU Stručnjaci: Vrlo je moguće da će se na STRAŠAN način osvetiti VRAĆA SE KAO SLOBODAN ČOVEK!

POVRATAK LUKE BOJOVIĆA U SRBIJU Stručnjaci: Vrlo je moguće da će se na STRAŠAN način osvetiti! VRAĆA SE KAO SLOBODAN ČOVEK

Crna Hronika -

Luka Bojović će biti proteran iz Španije. Protiv njega se trenutno u Srbiji ne vodi istažni postupak što znači da će Bojović ako i kada se vrati u Srbiju biti slobodan čovek.

O ovoj temi govorili su u emisiji Redakcija Jovanka Zečević, advokat, i Ratomir Antonović, profesor na fakultetu "Konstantin Veliki".

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- On nije izdržao kompletnu kaznu i pitanje je da li će uopšte biti pušten na slobodu. Ukoliko bude oslobođen, on ima mogućnost da sva dokumenta Republike Srbije pribavi u ambasadi Srbije i vrati se u Srbiju kao slobodan čovek - rekla je Jovanka Zečević.

Antonović smatra da povratak Bojovića u Srbiju povlači niz ozbiljnih opasnosti.

- Možemo govoriti o potencijalnoj opasnosti ako Bojović dođe u Srbiju. Može se očekivati stvaranje pogodnog tla za osvete, jer su ubijeni njegov brat i kum. Ne znam da li je on spreman da nastavi sa ponašanjem kao kada je bio na slobodi, ali ako jeste, u šta duboko verujem, svakako možemo očekivati obračune unutar podzemlja - ocenio je Antonović.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- Ubistvo njegovog brata Nikole bila je osveta Luki Bojoviću, jer Nikola nije bio u kriminalnim klanovima. Bilo bi strašno da on na isti način uzvrati suparnicima. Čak iako bi nastavio izdržavanje kazne u Srbiji, ni to nije u interesu Srbije. Država bi morala da pojača obezbeđenje u zatvoru zbog ugroženosti ostalih zatvorenika - zaključila je Zečević.

- Ako postoji jak animozitet između dva klana, on je sigurno meta, jer je Bojović sve vreme gravitirao kao pravi šef Škaljarskog klana. Zvicer bi, dakle, vrlo verovatno hteo da ga likvidira. Dobro znamo da lica koja se nalaze u zatvoru imaju uticaja na spoljni svet. Tako ne treba da nas čudi činjenica da je Bojović i danas dok se nalazu zatvoru neformalni vođa, pogotovo kada je reč o trgovini narkoticima - kaže Antonović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track