OGLASILA SE POLICIJA POSLE NESREĆE KOD MAČKATA: U saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo 11 dece
Foto: Printskrin/Facebook

OGLASILA SE POLICIJA POSLE NESREĆE KOD MAČKATA: U saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo 11 dece

Crna Hronika -

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros oko 6 časova, na putu Užice - Zlatibor, u Čajetini, poginuo je tridesetšestogodišnji policijski službenik Policijske ispostave Zlatibor i šestogodišnje dete.

- Do tragedije je došlo kada je vozilo kojim je upravljao vozač (44) i u kom se u bezbednosnom sedištu prevozilo šestogodišnje dete, prešlo u suprotnu traku i sudarilo se sa drugim vozilom, kojim je upravljao tridesetšestogodišnji policijski službenik Policijske ispostave Zlatibor, koji je poginuo na licu mesta. Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da je od početka ove godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo 11 dece, od kojih je petoro stradalo prevozeći se u putničkim vozilima - navodi se u saopštenju MUP.

Takođe, analize pokazuju da polovina poginulih vozača i čak 70 odsto poginulih putnika nisu koristili sigurnosni pojas, pa je od početka godine zbog nekorišćenja pojasa poginulo 75 vozača i 40 putnika u putničkim vozilima.

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja, Uprava saobraćajne policije ulaže maksimalne napore na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilu.

U prvih 10 meseci 2022. godine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 167.595 učesnika u saobraćaju, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe, od početka godine sankcionisana su 2.263 lica zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track