OGLASILI SE IZ ŽELEZNICA POSLE NESREĆE NA PRUZI U NIŠU: Iako su rampe bile spuštene, dečak pokušao da pređe prugu
Foto: Kurir/M.S.

u trenutku nesreće našao se na koloseku

OGLASILI SE IZ ŽELEZNICA POSLE NESREĆE NA PRUZI U NIŠU: Iako su rampe bile spuštene, dečak pokušao da pređe prugu

Crna Hronika -

BEIGRAD/NIŠ - Infrastruktura železnice Srbije oglasila se povodom jutrošnje nesreće u Nišu, u kojoj je dečaka (15) udario teretni voz, da su u trenutku nesreće rampe bile spuštene.

"Danas u 7.57 sati, na putnom prelazu na pruzi Niš - Ćele Kula, u trenutku kad su rampe bile spuštene, teretni voz naleteo je na petnaestogodišnjeg dečaka, koji je tom prilikom povređen. Iako su rampe bile spuštene, dečak je pokušao da pređe prugu i u trenutku nesreće se našao na koloseku, kada je naišao teretni voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad.

1 / 4 Foto: Kurir/M.S.

Putni prelaz u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu obezbeđen je automatskim polubranicima sa svetlosnim saobraćajnim znacima i znacima vertikalne drumske signalizacije. U trenutku nesreće svi uređaji na putnim prelazu radili su i bili ispravni.

Dečak je sa povredama kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Niš, gde su u toku ispitivanja.

Prema nezvaničnim informacijama sa terena i izjavama svedoka, dečak je u trenutku nesreće imao slušalice na ušima. Istraga koja je u toku treba da utvrdi šta se dogodilo i zašto je došlo do nesreće, kažu iz Železnica.

„Infrastruktura železnice Srbije“ još jednom apeluje i upozorava da se posebno na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se pruga ne prelazi kada su rampe spuštene i da pešaci i učesnici u drumskom saobraćaju prilikom prelaska preko pruge budu pažljivi, savesni i odgovorni, jer samo tako mogu da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track