Najnovije vesti

Izlet planinara pretvorio se u spasavanje devojčica
Foto: Beta AP

Kanjon reke vratine

Izlet planinara pretvorio se u spasavanje devojčica

Crna Hronika
U povratku sa jučerašnje vežbe u kanjonu spasioci primili poziv da su dve devojčice povređene, te su Danijel Aleksić i Mirjana Perić prvi pritekli u pomoć

BEOGRAD - Regionalna akcija planinara "Kanjonom reke Vratne" prerasla je, neplanirano, u akciju spasavanja dve devojčice, koje su se povredile na izlasku tog kanjona.U povratku sa jučerašnje akcije vežbe u kanjonu spasioci su primili poziv da su dve devojčice povređene, te su član Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić iz Zlota i saradnica te službe Mirjana Perić iz Niša prvi pritekli u pomoć.

Njih dvoje su devojčicama, kako se navodi u saopštenju GSS, imobilisali povrede, dok je deo planinara koji je učestvovao u akciji, po njihovim uputstvima, dobio zadatak da pripremi improvizovana nosila, kojima su prebačene do vozila Hitne pomoći i dalje do nabližeg zdravstvenog centra.

U organizaciji Planinarskog društva "Deli Jovan" iz Negotina, juče je održana, po prvi put, regionalna akcija, u kojoj je učestvovalo 216 planinara iz Negotina, Zlota, Boljevca, Bora, Kladova, Smedereva, Zaječara, Aleksinca, Knjaževca i Niša. Skoro trećinu učesnika činili su izviđači i deca iz osnovnih škola u Negotinu i okolnim selima.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...