01:28

ZVICER JE POBEGAO JER JE BIO UPOZOREN OD STRANE NJIH! Stručnjaci: Ako krenete na kriminalnu grupu PUCAĆE U GLAVU bez ustezanja

KURIR TV

EVO KO JE UPOZORIO ZVICERA DA POBEGNE NA VREME! Stručnjaci: Ako krenete na njihovu kriminalnu grupu PUCAĆE U GLAVU bez ustezanja

Crna Hronika -

Nakon svedočenja na suđenju Belivukovoj kriminalnoj grupi, Srđan Lalić je izjavio da je bio planiran atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića čime je potvrdio navode od pre nekoliko meseci i uzburkao javnost.

Čim je objavio rat mafiji, predsednik Aleksandar Vučić postao je meta kavačkog klana, čiji je vođa Radoje Zvicer i dalje na slobodi!

Srđan Lalić je opisao detaljno pripremu atentata na Vučića, i tokom svog svedočenja u Specijalnom sudu otkrio da je snajper - za koji se pretpostavlja da je planiran za atentat na predsednika - kupljen u Loznici za 12.000 evra, i to preko Zvicerovog kontakta. Prema Lalićevim tvrdnjama, Zvicer je obezbedio pet miliona evra za nasilnu promenu vlasti u Srbiji i dovođenje nove koja bi bila po meri klana.

Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs, smatra da iza Radoja Zvicera stoji jaka obaveštajna struktura.

- Mada da li ta struktura ima sedište u Crnoj Gori ili negde u inostranstvu? To bi takođe bila dobra tema za istragu. Ne verujem da bi samo Zviceru palo na pamet da se umeša u tu političku borbu jer se zna da je kavački klan bio izuzetno protežiran po Srbiji i Crnoj Gori. Mogao je svakako da radi šta god je hteo pošto je imao jaku podršku samih policijskih organa i struktura. Ne vidim da je bilo ko odgovarao ili da će odgovarati. Sklon sam verovanju da se to neće ni dogoditi. Ne vidim još neku konkretnu volju da se to istraži - rekao je Radulović.

Mladen Radulović
foto: Kurir televizija

- Kada je reč o mafijaškim grupama nesporno je da kada krene neko na njih, imaju nameru da pucaju u glavu. U ovom slučaju to je bio predsednik Srbije koji je rešio da krene na tu mafijašku grupu u Beogradu - istakao je Radulović.

Ljuban Karan, potpukovnik Kontraobaveštajne službe u penziji, osvrnuo se na sam kavački klan, ali i na Radoja Zvicera.

Ljuban Karan
foto: Kurir televizija

- Belivukov klan je bio deo kavačkog klana odnosno Zvicerovog, a zna se da je taj klan imao direktnu zaštitu crnogorske agencije za nacionalnu bezbednost. Preko njih su imali ličnu zaštitu i instrukcije, oni su ih upozorili kada treba da beže. Zato je Zvicer i pobegao. Tako je i Belivukov klan mogao to da ima preko njih - rekao je Karan.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track