NAJVEĆI MONSTRUM JUGOSLAVIJE: Ubio svoje dete zbog imanja, davio ga i pazio da ne pokvasi tranzistor OSUĐEN NA SMRTNU KAZNU
Foto: Printscreen/Youtube

naterala ga žena

NAJVEĆI MONSTRUM JUGOSLAVIJE: Ubio svoje dete zbog imanja, davio ga i pazio da ne pokvasi tranzistor OSUĐEN NA SMRTNU KAZNU

Crna Hronika -

Dušan Prodić je bio monstrum koji je ubio svoje dete zbog materijalnog dobra.

Svirepi zločin dogodio se 1976. godine i potresao je celu tadašnju SFR Jugoslaviju i ostao zabeležen kao jedan od najbrutalnijih u istoriji.

Prodić je bio pružni radnik iz Doboja. Nakon što je ostao udovac, ponovo se oženio i sa novom suprugom dobio dvoje dece. Ipak, sin iz prvog braka bio je naslednik majčine imovine, to jest imanja, pa je Dušan, na nagovor nove supruge 1976. ubio sopstvenog sina zbog nasledstva.

Prodić je nesrećnog dečaka gurnuo u reku, ali je on uspeo da ispliva. Monstrum je potom jednom rukom držao sinovljevu glavu ispod vode, a u drugoj ruci je nosio tranzistor koji nije želeo da pokvasi. Prema rečima upućenih u ovaj slučaj, to je i bila odlučujuća stvar u određivanju smrtne kazne.

I maćeha je osućena na smrt, ali joj je kazna kasnije preinačena na 20 godina robije. Njihova deca data su na usvajanje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track