UHAPŠEN BOKSER I BIVŠI UČESNIK RIJALITIJA: Novi detalji o razbijanju kriminalne grupe Nikole Vušovića
Foto: MUP Srbije

proveravali službeno vozilo MUP

UHAPŠEN BOKSER I BIVŠI UČESNIK RIJALITIJA: Novi detalji o razbijanju kriminalne grupe Nikole Vušovića

Crna Hronika -

Bokser Marko C, poznat javnosti i kao nekadašnji učenik rijalitija "Zadruga" i službenik Policijske stanice Novi Beograd i Nikola Đ. uhapšeni su zbog sumnje da su proveravali službeno vozilo MUP-a koje je preksinoć korišćeno u akciji hapšenja pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznate kao "Vračarci".

Kako saznajemo, sumnja se da je u toku akcije Marko C. od Nikole Đ. zatražio da izvrši provere u Jedinstvenom informacionom sistemu MUP-a Srbije, za konkretno vozilo, koje je inače za policijsko službeno vozilo, a što je Nikola Đ. i učinio, i nakon provera dostavio podatke Marku C, a on ih prosledio trećem licu.

02:14

Novi snimak hapšenja vračaraca

Oni su uhapšeni u akciji Službe unutrašnje kontrole MUP-a i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde će u roku od 48 sati biti privedeni na saslušanje.

Pripadnici SAJ juče su uhapsili 17 pripadnika kriminalne grupe "vračarci" koji će danas biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Kriminalnu grupu koja je blisko sarađivala sa kavačkim klanom i klanom Veljka Belivuka predvodio je Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara ili Ludi Džoni, a takozvani "vračarci" sumnjiče se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, za pet pokušaja ubistva i pripremu ubistava najviših državnih funkcionera.

Kako smo juče pisali, policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal tragaju za još najmanje 11 osoba koje su u bekstvu, a sumnjiče se da su povezani za ogrankom Vušovićevog kavačkog klana. Sumnja se da se Vušović kao i većina njegovih saradnika koji nisu u Srbiji skrivaju u Španiji i Dominikanskoj Republici.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja