"VUČIĆ NIJE JEDINI BIO NA METI KRIMINALACA!" Mišev: Pripadnici Kavačkog klana na listi za odstrel imali i visoke funkcionere
Foto: Privatna Arhiva, Shutterstock

OPASNO

"VUČIĆ NIJE JEDINI BIO NA METI KRIMINALACA!" Mišev: Pripadnici Kavačkog klana na listi za odstrel imali i visoke funkcionere

Crna Hronika -

Država je objavila potpuni rat mafiji. Objavljen je kompletan spisak kriminalaca kavačkog klana koji je surovo ubijao i pljačkao po Srbiji. Kruži priča i da su planirali atentat na Vučiča, a policija traga za još 12 pripadnika kavačke kriminalne grupe, a na ovu temu pričali su Dejan Radenković, bivsi visoki funkcioner MUP-a i Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost.

Kurir tv
foto: Kurir tv

- Nije bio u pitanju samo predsednik, već su planirali ubistvo i visokih funkcionera - rekla je Mišev.

Gordana Mišev
foto: Kurir tv

Kako su podaci o ovoj grupi stigli iz Crne Gore od svedoka saradnika, nakon godinu dana ćutnje u podzemlju, koji su to načini saradnje policije regiona?

- Normalno je da ukoliko jedan deo klana bude otkriven da se drugi deo sklanja. Ostatak informacija dobijeno je od Interpola i Europola. Oni su i ranije bili na meti policije, ali osim njih i tužilaštvo je odigralo bitnu ulogu. Da bi se grupa privela licu pravde potreban je jedan mukotrpan rad - odgovorio je Radenković.

Dejan Radenković
foto: Kurir tv

- Izašlo je dosta imena. Ali i dalje postoji neki Belivuk u podzemlju. Ko je zaista iza njega to je bitno. Najteže je otkriti političke nalogodavce. Uhapšeni su neki policajci i to je jako bitno da se hapse i oni pripadnici bezbednosnih službi koji su korumpirani - izjavila je Mišev.

Kurir tv
foto: Kurir tv

Kako je otkriveno je da se Luka Bojović nakon odslužene kazne vraća u Srbiju 30.novembra, pitanje da li je njegov život u opasnosti.

- Njegova porodica je u Španiji. On će doći ovde po dokumenta i vratiti se opet tamo, ili u neku drugu državu - izjavio je Radenković i dodao da je Bojović svestan da je pod prismotrom policije, jer je na uslovnoj kazni.

- Luka Bojović je ozbiljan autoritet u podzemlju i treba doživotno da bude u zatvoru - izjavila je Mišev.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track