PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE ŠKALJARCIMA ZA DROGU VREDNU 5 MILIONA EVRA: Đuričković u znak protesta odlučio da štrajkuje glađu
Foto: EPA/Boris Pejović

viši sud u podgorici

PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE ŠKALJARCIMA ZA DROGU VREDNU 5 MILIONA EVRA: Đuričković u znak protesta odlučio da štrajkuje glađu

Crna Hronika -

Kriminalnoj grupi na čijem čelu je Cetinjanin Miloš Đuričković, navodni pripadnik "škaljarskog klana" odloženo je juče suđenje zbog vrednog tovara droge u Višem sudu u Pogoricie.

Prema navodima Vijesti, nakon odloženog suđenja Đuričković je odlučio da stupi u štajk, a kako kaže njegov advokat Zorana Piperović "zbog konstantnog odlaganja suđenja".

- Neki se, i neka su, puštaju na slobodu bez ikakave bojazni da će da se daju u bekstvo, bez ikakvih garancija, a nisu uhapšeni u stanu niti su se sami prijavili. I onda čovek postavlja pitanje važi li pravda za sve i koje kriterijume članovi veća u Višem i Apelacionom sudu uzimaju kada odlučuju o nečijoj slobodi - kazao je advokat škaljarca, a prenose crnogorski mediji.

Advokat je zatim dodao i da je "neverovatno da neko provede u pritvoru više od dve godine".

crnogorska policija, policija Crne Gore, policija u Crnoj Gori, crnogorski specijalci, specijalci, policija, policajci, crnogorski policajci, crnogorski policajac, policajac u Crnoj Gori, 9 5 2019
foto: EPA/Boris Pejović

- Prosto je neverovatno da pritvor može da traje preko dve godine, a da stav suda bude da je u tom predmetu najlakše odgoditi suđenje. Milošu Đuričkoviću pretres je bio zakazan za jun, zapravo jedan od pretresa je bio zakazan za jun mesec i onda smo dobili pismeno obrazloženje da se pretres odgađa za septembar bez ikakvog objašnjenja zbog čega. To se ne radi u pritvorskim predmetima, ni u najdivljijim državama na planeti - rekao je Piperović i dodao da su uzaludne žalbe koje je do sada podneo.

Đuričković je, podsetimo uhapšen krajem maja 2020. godine. Đuričković, Savo Lipovina i Darko Drašković krajem 2017. godine planirali su "posao" prodaje droge vredne pet miliona evra - obezbedili su prodavca narkotika u toj vrednosti, kao i kupca - a za posredovanje u novčanim transakcijama i primopredaji, kao za garanciju da će sve proteći kako treba, ugovorili su procenat.

(Kurir.rs - Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track