HEROJ MILENKO JAVIO SE KURIRU! Opisao kako je spasao majku i 2 sina iz prevrnutog auta KOLA SU SE DIMILA, ODSEKAO SAM SE
Foto: Kurir.rs

za pohvalu

HEROJ MILENKO JAVIO SE KURIRU! Opisao kako je spasao majku i 2 sina iz prevrnutog auta KOLA SU SE DIMILA, ODSEKAO SAM SE

Crna Hronika -

Milenko Kuzmanović (38) iz Beograda je heroj koji je vozio automobil u kontra smeru na auto-putu kako bi pomogao Milici Petrović i njenim sinovima koji su se prevrnuli na krov.

Nakon što se Milica Petrović javila Kuriru, u želji da preko našeg portala stupi u kontakt sa svojim spasiocem kako bi mu se zahvalila, naša redakcija stupila je u kontakt sa hrabrim Milenkom.

On nam je ispičao detalje drame na auto-putu.

- Vraćao sam se sa prijateljem Petrom iz vikendice koja se nalazi u Krčedinu i išli smo novosadskim auto-putem. Na isključenju pre aerodroma video sam da se kola dime i da su zapravo na krovu, a točak se i dalje okretao - kaže za Kurir Milenko i dodaje:

milenko kuzmanović
milenko kuzmanovićfoto: Kurir.rs

- Nisam razmišljao samo sam se zaustavio i krenuo da vozim u kontra smeru tih nekih 20 metara. Kola sam ostavio malo dalje, jer sam se plašio da će eksplodirati, a Petar i ja smo odmah istrčali iz auta kako bi im pomogli.

Naš sagovornik kaže da se zaledio kada se približio automobilu.

- Sa druge strane auto-puta zaustavio se još jedan čovek koji je obukao zaštitni prsluk i pokušao da preskoči bankinu kako bi došao do nas. Međutim, ja sam u tom bunilu počeo da vičem da zove policiju i Hitnu pomoć - prepričava detalje spasavanja Milenko.

auto se prevrnuo na krov
auto se prevrnuo na krovfoto: Kurir.rs

- Kada sam se približio kolima ugledao sam muške noge kako se ne pomiču i presekao sam se. Pokušao sam da otvorim vrata, ali nisam uspeo. Video sam unutra mladića koji sedi na zadnjem sedištu i ima posekotinu na glavi, plava žena je sedela na suvozačevom mestu, dok je njen drugi sin bio za volanom.

Heroj koji je stao da pomogne ispričao je da je uspeo da iščupa i otvori vrata.

- Kada smo otvorili vrata, videli smo da su živi hvala Bogu i izvukli smo ih iz automobila. Seli smo ih pored bankine i tada je došao i čovek koji je bio preko puta, i on je pozvao policiju i Hitnu pomoć koja je brzo stigla - kaže ovaj hrabri Beograđanin i nastavlja:

auto se prevrnuo na krov
auto se prevrnuo na krovfoto: Kurir.rs

- Glava je na ramenima i to je najbitnija stvar, svako od nas trojice je uradio i doprineo da se ovi ljudi spasu. Ne smatram sebe herojem, jer mislim da bi svako od nas to uradio.

Kuzmanović je i ispričao kako je došlo do nesreće.

- Koliko sam shvatio mladić je video isključenje sa auto-puta i u trenutku se predomislio jer je pogrešio skretanje. U tom momentu cimnuo je volan, ali zbog vlažnog kolovoza zanelo ga je i udario je u bankinu i prevrnuo se na krov - kaže naš sagovornik.

kuzmanović
kuzmanovićfoto: Kurir.rs

Podsetimo, našoj redakciji javila se Milica Petrović koja je želela da zahvali svom heroju koji je nakon nesreće koju su doživeli pokušao da ih izvuče iz smrskanog automobila, davao im da vode da se oporave od šoka i čak vozio u kontra smeru na auto-puto što je strogo zabranjeno.

Međutim, kako je rekla, ona od šoka nije stigla da mu uzme broj telefona, a zapamtila je samo da se spasilac zove Milenko i da je sa Slavije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track