ŠPANSKA POLICIJA TRAGA ZA SRBINOM! Ugovorili sastanak oko kriptovaluta, pa IZBOLI I OPLJAČKALI biznismena iz Kine
Foto: Printscreen GranMadrid

španija

ŠPANSKA POLICIJA TRAGA ZA SRBINOM! Ugovorili sastanak oko kriptovaluta, pa IZBOLI I OPLJAČKALI biznismena iz Kine

Crna Hronika -

Španska policija uhapsila je četiri pripadnika bande, dok se za srpskim državljaninom i dalje traga, zbog sumnje da su prošle godine ukrali 25.000 evra od kineskog biznismena koga su prethodno namamili u hotel u Madridu, gde su mu zakazali sastanak oko kriptovaluta.

Prema navodima španskog portala Elmundo, lopovi su ukrali 25.000 evra nakon što su žrtvu prethodno uboli nožem u vrat u hotelskoj sobi u julu 2021.

hapšenje
hapšenjefoto: Printscreen GranMadrid

- Nacionalna policija sada je uhapsila četiri člana kriminalne grupe, koji su prošlog jula napali biznismena kineskog porekla u sobi hotela "NH Neptuno" u Madridu, nakon što su ga uboli nožem u lice i vrat. Lopovi su dogovorili sastanak sa biznismenom kako bi ga navodno naučili novom metodu ulaganja u kriptovalute i uzeli su mu 25.000 evra - prenosi španski portal.

Četiri pripadnika kriminalne organizacije su saslušani, dok se za Srbinom i dalje traga.

- Članovima bande na teret se stavlja da su izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju, ranjavanje, razbojništvo uz nasilje i pripadnost kriminalnoj grupi koju čine tri Španca, odbegli Srbin i još jedan mladić iz jedne istočnoevropske zemlje - navela je tamošnja policija, i dodaje da su tri hapšenja izvršena u Torentu u Valensiji, dok je četvrto u Hetafeu u Madridu.

hapšenje
hapšenjefoto: Printscreen GranMadrid

Kako navode španski mediji, žrtva je prošle godine primila poziv od poznanika koji mu je tada objasnio da želi da ga upozna sa svojim klijentom koji je radio sa kriptovalutama i kako bi mu objasnio novi metod ulaganja.

- Sastanak je dogovoren dan kasnije u madridskom hotelu "NH Neptuno". Nakon upoznavanja, posrednik je otišao, dok su trojica muškaraca otišla u hotelski objekat da održe pomenuti sastanak - prenosi portal Elmundo i dodaje da je poznanik žrtve, koji je ugovorio sasatanak, kasnije uhapšen zbog krivičnog dela razbojništvo sa nasiljem.

hapšenje
hapšenjefoto: Printscreen GranMadrid

- Žrtve i navodni počinilac otišli ​​su u sobu koju je ovaj rezervisao nekoliko minuta ranije, a kada su svi ušli, dvojica muškaraca su nasrnula na biznismena i njegovog saputnika. Jedna od žrtava poznavala je tehnike odbrane i pokušala je da pobegne od napadača - prenose mediji i dodaju:

- Jedan od napadača izvadio je nož i ubo je biznismena u vrat i posekao ga po licu. Žrtve su onako povređene uspele da pobegnu i potraže pomoć, a počinioci su iskoristili tu priliku i uzeli torbu u kojoj je bilo 25.000 evra.

Ispred hotela organizovanu grupu čekalo je njihov četvrti saradnik koji je povremeno vršio nadzor, dok je peti član bande bio u kolima koja su ih bila parkirane ispred hotela i bio spreman za pokret.

- Lopovi su ostavili nekoliko tragova koji su vodili do njegove sobe. Pored toga, agenti su pregledali sigurnosne kamere i konačno locirali osumnjičene - pišu mediji i dodaju da je grupa pala nakon što su ponovili krivična dela u oktobru u Madridu i Valensiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track