POGLEDAJTE! U POLICIJSKOJ AKCIJI MARDIN UHAPŠENI ČLANOVI KRIMI GRUPE: Dvoje u bekstvu, zgrnuli silne pare (VIDEO)
Ilustracija, Arhivska fotografija, Foto: MUP

bili aktivni od februara ove godine do danas

POGLEDAJTE! U POLICIJSKOJ AKCIJI MARDIN UHAPŠENI ČLANOVI KRIMI GRUPE: Dvoje u bekstvu, zgrnuli silne pare (VIDEO)

Crna Hronika -

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi uhapsili su E.Š., E.D. i N.D. dok se dva lica nalaze u bekstvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

1 / 3 Foto: MUP

- Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od februara ove godine do danas, za finansijsku korist od 2.400 evra po migrantu organizovali obezbeđivanje pozivnih pisama neistinite sadržine radi bezbednijeg boravka u Srbiji, prihvat na Aerodromu „Nikola Tesla“, smeštaj u hostel i nedozvoljen tranzit u Srbiji kao i nedozvoljen prelazak državne granice sa teritorije Srbije u Mađarsku, prihvat ilegalnih migranata na teritoriju Mađarske i njihov nedozvoljen tranzit kroz Mađarsku, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU - navodi se u saopštenju TOK.

Ova kriminalna grupa je, sumnja se, organizovala prelazak više desetina ilegalnih migranata uglavnom turskih državljana, te je i sama akcija imala nosila naziv "Mardin" (po nazivu turskog grada). Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track