TRENER OBLJUBIO MLADU TENISERKU: Vodio je na turnir i tamo je zlostavljao u hotlskoj sobi, a EVO KOJA KAZNA GA ČEKA
Foto: Shutterstock

apelacioni sud u beogradu

TRENER OBLJUBIO MLADU TENISERKU: Vodio je na turnir i tamo je zlostavljao u hotlskoj sobi, a EVO KOJA KAZNA GA ČEKA

Crna Hronika -

Teniski trener S. D. osuđen je pravosnažno na godinu dana kućnog zatvora sa primenom elektronskog nadzora, zbog obljube mlade teniserke zloupotrebom položaja.

- Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, dana 24. oktobra 2022. godine doneo je presudu kojom je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu - navodi se u saopštenju Apelacionog suda u Beogradu.

S. D. je, podsetimo, bio optužen da je u maju 2014. seksualno zlostavljao tada maloletnu teniserku koju je vodio na turnir u Egipat. Prema nezvaničnim informacijama, optužnica ga je teretila da je zloupotrebio poziciju trenera i u hotelskoj sobi napastvovao teniserku.

Pod izgovorom da nema druge sobe, kako su mediji pisali, svojoj učenici je rekao da moraju da spavaju u jednoj, u kojoj je navodno zlostavljao.

Devojka je sledećeg dana izgubila meč, a kada se vratila kući, nije smela roditeljima ništa da kaže jer je bila uplašena. Kasnije se čak zbog pretrpljenih trauma lečila izvesno vreme na psihijatriji. Tenis je napustila, iako je bila velika nada.

Osuđeni već dugo radi kao teniski trener.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track