01:36

ŠOKANTNA IZJAVA ADVOKATA: Zemunski klan je nastao NAKON UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Za Kurir TV otkrila pravo ime ozoglašene grupe

KURIR TV

ŠOKANTNA IZJAVA ADVOKATA: Zemunski klan je nastao NAKON UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Za Kurir TV otkrila pravo ime ozloglašene grupe

Crna Hronika -

Zoran Đinđić, tadašnji premijer SR Jugoslavije, ubijen je 12. marta 2003. godine u 12:25 u dvorištu Vlade Srbije u Beogradu. Njegov atentat tada je organizovao zemunski klan u saradnji sa nekadašnjim šefom Jedinice za specijalne operacije Miloradom Ulemekom Legijom.

Kao direktni izvršilac na 40 godina zatvora osuđen je Zvezdan Jovanović, kao i Milorad Ulemek Legija za organizaciju zločina.

Advokati Zora Dobričanin Nikodinović i Goran Petronijević gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije gde su se dotakli ove teme.

Petronijević smatra da ubistvo premijera nije bilo kriminalno, već su prikriveni pravi spoljno politički razlozi, ali i uplitanje stranih obaveštajnih službi.

Goran Petronijević
foto: Kurir Televizija

- Svima je jasno da ubistvo Zorana Đinđića nije bilo kriminalno ubistvo kako se to kroz medije, pa i kroz samu prosedu prenelo. Čitav taj postupak je bio osmišljen kako bi se prikrili spoljno politički razlozi ubistva premijera Đinđića, učešće stranih obaveštajnih službi, kao i samog atentatora. Zemuski klan je bio samo markirant dve obaveštajne službe koje su organizovale i izvršile ubistvo Zorana Đinđića - istakao je Petronijević.

Dobričanin tvrdi da se klan pojavio nakon ubistva premijera Zorana Đinđića i da su atentatori unapred bili određeni.

Zora Dobričanin Nikodinović
foto: Kurir Televizija

- Zemunski klan se pojavio nakon ubistva premijera, inače pre toga nismo imali Zemunski klan već jedan drugi veći klan, Surčinski klan. Ne zaboravite da je premijer ubijen u podne, a da su se već uveče pojavile sve ove slike i poternice. To će reći da su krivci unapred spremljeni i osmišljeni - rekla je Dobričanin.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track